Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Robin van Persie officieel in dienst bij Feyenoord

Robin van Persie treedt met ingang van komend seizoen officieel terug in dienst bij Feyenoord. De 102-voudig international, die zijn profcarrière bij de club begon en afsloot, gaat samen met Brian Pinas het Onder 16-team van Feyenoord Academy leiden. Ook blijft hij actief bij het eerste elftal waar hij op trainingsdagen een ondersteunende taak op zich neemt als veldtrainer.

Van Persie sloot de afgelopen twee seizoenen al op incidentele basis aan bij de trainingen van Feyenoord, waarbij hij zich met name richtte op de aanvallers. Onder leiding van Arne Slot, die met ingang van seizoen 2021-2022 hoofdtrainer is in De Kuip, krijgt hij op trainingsdagen een ondersteunende rol.

Ook op Varkenoord was de topscorer allertijden van het Nederlands elftal het afgelopen jaar al met enige regelmaat te vinden. Van Persie stond bijvoorbeeld Gaston Taument bij in zijn werkzaamheden voor Feyenoord Onder 15. Komend seizoen zal Van Persie in het trainersduo met Brian Pinas het elftal van Feyenoord Onder 16 leiden.

‘Ik ben na mijn profcarrière vooral begonnen met het oriënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen’ vertelt Van Persie. 'Samen met mijn management team bij SEG heb ik mij georiënteerd op activiteiten die bij me passen. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière mag overbrengen naar de nieuwe generatie. En dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder. Ik krijg hier veel energie van en bovendien voelt het goed op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van spelers binnen de club.’