Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

#ROBOREDANDWHITE | Róbert Bozeník tekent bij Feyenoord

Feyenoord heeft de transfer van Róbert Bozeník naar Rotterdam afgerond. De Slowaak tekent vanmiddag in De Kuip een contract dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt.

De onderhandelingen met de twintigjarige Bozeník werden afgelopen vrijdag afgerond, waarna hij zaterdag zijn medische keuring succesvol doorstond. Vervolgens is hij nog snel op en neer gevlogen naar Slowakije om wat persoonlijke bezittingen op te halen. Vanochtend is Bozenik teruggekeerd in Rotterdam voor de ondertekening van zijn contract en een eerste ontmoeting met de pers.

Róbert Bozeník speelde voor MSK Zilina, uitkomend in de Slowaakse Fortuna Liga, 58 officiële wedstrijden. Daarin maakte hij 19 goals. De spits debuteerde op 19-jarige leeftijd ook al voor het Slowaakse nationale elftal. In de eerste acht interlands voor Slowakije scoorde hij vier keer.

Technisch directeur Frank Arnesen is blij dat de komst van Bozeník succesvol is afgerond: ‘De komst van Róbert geeft ons meer mogelijkheden in aanvallend opzicht. Hij is een jong maar groot talent dat we de tijd geven om hier te groeien en zich verder te ontwikkelen.’

Het vastleggen van Bozeník was niet eenvoudig, omdat ook andere clubs verregaande interesse in hem hadden. Arnesen: ‘We zijn dan ook blij dat Róbert heel bewust voor Feyenoord heeft gekozen en we hem nu, met medewerking en de steun van alle geledingen binnen de club, voor een lange tijd aan ons hebben weten te binden.’

De centrumspits, die gaat spelen met rugnummer 19, is dinsdagavond bij het uitspelen van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard nog niet speelgerechtigd. Op grond van de reglementen van de KNVB mogen er bij het hervatten van een gestaakte wedstrijd geen nieuw aangetrokken spelers worden toegevoegd aan de wedstrijdselectie.