Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
academy

Rijksambtenaren verzorgen les in GvB Academy

Twintig rijksambtenaren van de elf Ministeries hebben donderdag lesgegeven aan leerlingen van de Giovanni van Bronckhorst Academy. De ambtenaren zijn deelnemers van het ABD-kandidatenprogramma voor toekomstige topmanagers binnen de Rijksoverheid en legden in het kader hiervan een bezoek af aan Feyenoord en De Kuip. Tijdens de les dienden de deelnemers diverse leerdoelen in de praktijk toe te passen bij de kinderen die in de Academy het programma Playing for Success volgen. Na afloop van de les kregen de leerlingen zelf de gelegenheid om hun gelegenheidsdocenten te voorzien van feedback.

De deelnemers namens de Ministeries werden ’s ochtends uitgebreid geïnformeerd over de diverse manieren waarop Feyenoord de samenleving op een positieve wijze tracht te beïnvloeden. De presentatie over de maatschappelijke projecten en activiteiten van de club volgde op een rondleiding door het stadion, die eindigde in de GvB Academy. Voordat zij in het leercentrum zelf aan de slag gingen, luisterden de ambtenaren aandachtig naar Paul van Zwam. Met zijn presentatie bracht de mental coach, die ook betrokken is bij het eerste elftal van Feyenoord, niet alleen een groot deel van zijn kennis op het gebied van coaching over, zijn woorden moesten bovendien voor inspiratie zorgen het daaropvolgende programma met de leerlingen.

Na de presentatie werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft ging met een aantal buitenactiviteiten aan de slag bij SV Gio, terwijl de andere groep achterbleef in De Kuip. Dat het leerdoel om contact te maken met kinderen op goede wijze werd toegepast in de Academy en later ook in het Feyenoord Museum bleek toen de ambtenaren en leerlingen al snel volledig in elkaar op gingen. Terwijl de kinderen wilden weten wat de reden was achter het hoge bezoek vanuit Den Haag, kwamen hun gelegenheidsdocenten op hun beurt van alles te weten over de ontwikkeling die de kinderen doormaken in de Academy.

Volgens Wendy Koopmans, centrummanager van de GvB Academy, werd de door de ambtenaren verzorgde les zeer gewaardeerd door de kinderen. ‘Zij vinden het altijd bijzonder als het programma van de les anders verloopt als dat zij gewend zijn. Bovendien is het voor hen leerzaam, omdat ze na afloop met tips en tops moeten aangeven wat ze ervan vonden. Normaal zijn zij degenen die feedback krijgen, maar vandaag waren de rollen omgedraaid.’

Het lesprogramma Playing for Success in de Giovanni van Bronckhorst Academy is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op positieve wijze probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van de club op www.feyenoord.nl/mvo.