Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Kameraadjes

Alwin (12) voor één dag ‘grasbaas’ van Feyenoord

De 12-jarige Alwin den Haak heeft dinsdag (vandaag) de dag van zijn leven beleefd. De jonge Feyenoord-supporter was in het kader van Unicef World Children’s Day een dag lang junior grasmeester van Feyenoord en liep mee met Feyenoords echte grasmeester Erwin Beltman.

World Children’s Day is door Unicef in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de rechten van kinderen. Dit jaar was het thema ‘Als Een Baas’ en in dat kader boden alle Eredivisieclubs kinderen vandaag de kans om voor één dag de baas te zijn bij hun favoriete club.

Op de vacature van junior grasmeester van Feyenoord kwamen tientallen reacties binnen, waaruit Alwin uiteindelijk werd gekozen. Alwin liet in zijn ‘sollicitatie’ weten later ook echt grasmeester te willen worden. ‘Als je dat nu al uitspreekt, te midden van je medeleerlingen, dan vind ik je echt een baas. Daarom hebben we hem samen met Unicef uitgenodigd om deze dag te beleven,’ vertelde Erwin Beltman dinsdagochtend aan de rand van de grasmat in De Kuip, die later door hen beiden werd gemaaid.

‘Ik vind het gewoon mooi, al die sprietjes, geen stukje onkruid en al die mooie banen gras,’ zei Alwin, voordat hij samen met Beltman de door hem zo geliefde grasmat mocht betreden en zelfs een stuk mocht maaien. Eerder op de dag had de jonge Feyenoorder al meegeholpen om het trainingsveld om 1908 te prepareren voor de training van Feyenoord 1. Daar schudde hij bovendien de hand van trainer Giovanni van Bronckhorst en meerdere spelers en kreeg een officiële wedstrijdbal mee naar huis als aandenken aan een dag die hij niet snel meer zal vergeten.

Bekijk de reportage van de bijzondere dag van Alwin in de videospeler.