Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
vriendenloterij%202015

Recordbedrag voor Feyenoord Academy via VriendenLoterij

Supporters van Feyenoord hebben het afgelopen jaar via deelname aan de VriendenLoterij meer dan een miljoen euro bij elkaar gespeeld voor de jeugdopleiding van de club. Het totaalbedrag, maar liefst 1.186.507 euro, is een record – nooit eerder brachten supporters via hun deelname aan deze loterij zo’n hoog bedrag bij elkaar. De cheque met daarop het prachtige geldbedrag werd dinsdagavond tijdens het Goed Geld Gala in het Tropenmuseum in Amsterdam in ontvangst genomen door Feyenoords commercieel directeur Mark Koevermans.

Het totaalbedrag is de opbrengst over 2015 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de Feyenoord Academy, de succesvolle jeugdopleiding van de club. Evenals voorgaande jaren heeft Feyenoord de hoogste opbrengst van alle Eredivisieclubs.

‘Uiteraard zijn we heel blij met en dankbaar voor dit schitterende bedrag’, zei Koevermans in een eerste reactie. ‘Met deze opbrengst kunnen we onze jeugdopleiding nog verder verbeteren. We zullen dit bedrag onder meer gebruiken voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Dat is niet alleen goed voor de talenten die via onze jeugdopleiding in het betaald voetbal terecht komen, maar juist ook voor de kinderen die dat niet redden. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst.’

In onderstaand overzicht is te zien welke bedragen Feyenoord de afgelopen jaren ontving vanuit de samenwerking met de VriendenLoterij. De opbrengst bedraagt dit jaar ruim een ton meer dan over het jaar 2014.

2015: 1.186.507 euro
2014: 1.069.863 euro
2013: 1.045.363 euro
2012: 866.464 euro
2011: 691.581 euro 

Ook meespelen voor de jeugdopleiding van Feyenoord? Ga naar www.vriendenloterij.nl/feyenoord en ontvang bij afname van een (extra) lot een Feyenoord pakket twv 60,-.