Feyenoord 1

Slot: ‘Een van onze mindere wedstrijden’

Dat de zege bij RKC zondag leidde tot veel opluchting in het Rotterdamse kamp, bleek misschien nog wel het meest uit de reactie van Arne Slot na de 0-2. De coach ging uit zijn dak bij de treffer van Jorrit Hendrix in blessuretijd, waarmee het moeizame duel eindelijk beslist was. ‘Het was vechten tot het einde,’ erkende Slot na afloop in Waalwijk.

De coach zag zijn ploeg negentig minuten lang worstelen met de tegenstander, die net als veel andere Eredivisie-teams koos voor een speelwijze met vijf verdedigers. Feyenoord kwam er nauwelijks doorheen en creëerde voor rust zelfs geen enkele kans, al ging het dankzij een goal van Orkun Kökcü toch met een voorsprong aan de thee. De middenvelder zag RKC-doelman Etienne Vaessen ver uit zijn doel komen en profiteerde optimaal.

‘We hadden vandaag een gelukje of een bevlieging nodig om tot scoren te komen,’ zag ook Slot, die wel een verklaring had voor Feyenoords moeizame middag. ‘We waren vandaag aan de bal veel minder dan we normaal zijn. Het was een van onze mindere wedstrijden van het seizoen, al kan dat ook met de tegenstander te maken hebben. Zij hebben heel goed verdedigd.’

Los van het resultaat zag Slot ook positieve punten in Waalwijk. ‘Dit is onze tweede wedstrijd zonder tegendoelpunt. RKC werd tegen het einde steeds dreigender, maar we hebben ook de vele corners die we tegen kregen goed verdedigd. Slecht spelen en winnen was ons nog niet vaak gelukt, vandaag gelukkig wel.’