Feyenoord 1

Van Bronckhorst: ‘Alles gedaan om te winnen’

Giovanni van Bronckhorst kon zondag in Arnhem over vrijwel alles tevreden zijn, behalve de uitslag. De coach zag Feyenoord grote delen van de wedstrijd goed spelen en kansen creëren, maar het duel eindigde in 1-1. ‘Het team heeft er alles aan gedaan om te winnen’.

Feyenoord speelde in Gelredome een prima eerste helft en beloonde zich daarvoor op slag van rust, toen Orkun Kökcü na een fraaie aanval scoorde. ‘We domineerden en Vitesse kon geen druk op ons krijgen,’ zei Van Bronckhorst, die de doelpuntenmaker complimenteerde voor zijn spel. ‘Orkun maakt een hele goede ontwikkeling door. Hij was altijd aanspeelbaar en maakte een mooie goal.’

Zo lekker als de eerste helft eindigde, zo zuur was het begin van de tweede helft. Vitesse maakte heel snel gelijk en Van Bronckhorst was niet te spreken over de manier waarop. ‘Dat mag niet op dit niveau, zeker niet zo kort na rust. In die fase hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Als je zoveel energie in de wedstrijd stopt, is het heel teleurstellend om op dat moment zo’n doelpunt tegen te krijgen.’

Nadat Feyenoord de gelijkmaker had verwerkt, ging het in het laatste half uur vol op jacht naar de winst. Dat lukte niet, ondanks meerdere kansen en onder meer een kopbal op de paal van Jan-Arie van der Heijden in blessuretijd. ‘We hadden goede zaken kunnen doen,’ verwees Van Bronckhorst naar de ranglijst en het gelijkspel van AZ. ‘We verdienden om te winnen, maar hebben onszelf niet beloond.’