Feyenoord 1

Slot: ‘Op 25 minuten na heel goed gespeeld’

Natuurlijk baalde Arne Slot als geen ander van de 2-1 nederlaag van Feyenoord, zondag in Alkmaar tegen AZ. Maar de coach was na afloop toch ook zeer tevreden over de wijze waarop zijn team zich in het overgrote deel van de wedstrijd had gepresenteerd. ‘Dat geeft veel vertrouwen voor de komende weken.’

Na een prima openingsfase ging het halverwege de eerste helft mis voor Feyenoord, toen scheidsrechter Dennis Higler twee keer in korte tijd naar de stip wees. Slot: ‘Daarna waren we het tot aan de rust helemaal kwijt. Dat is ook niet zo gek als je twee strafschoppen moet incasseren. Wat ik van de penalty’s vond? Ik wil er niet teveel over zeggen, dan krijgt dat meer dan aandacht dan de manier waarop we hier hebben gespeeld. Uiteraard is in de kleedkamer met name door de spelers wel besproken wat wij van de strafschoppen vonden.’

Feyenoord greep de rust vooral aan om af te koelen en de rug te rechten, wat leidde tot een uiterst dominante tweede helft. Verder dan de aansluitingstreffer van Lutsharel Geertruida kwam de ploeg echter niet, met een gevoelige nederlaag tegen een directe concurrent tot gevolg.

‘Na die twee mentale tikken vond ik het heel knap hoe we de tweede helft op het veld stonden. Natuurlijk overheerst de teleurstelling, want verliezen is altijd vervelend en dit is voor de stand op de ranglijst niet goed. Maar ik vind dat we ons vandaag topclub-waardig hebben gepresenteerd. Onze mentale weerbaarheid geeft vertrouwen voor de strijd om de tweede, derde en vierde plek,’ besloot Slot.