basisplaatje_logo_academy

Punt glipt Feyenoord B1 door de vingers in mini-Klassieker

Feyenoord B1 heeft dinsdagavond in eigen huis een zure nederlaag geleden tegen Ajax B1. Op Varkenoord werd het 0-2 voor de Amsterdammers, die met een minuut te spelen pas voor het eerst tot scoren kwamen. Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg in de blessuretijd ook nog een tweede treffer om de oren. 'Heel zuur dat je twee minuten voor het einde toch nog het deksel op de neus krijgt', zo baalde trainer Cor Adriaanse.

Feyenoord had het vanaf het eerste fluitsignaal lastig tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. 'Ajax zette ons meteen onder druk, waardoor we niet aan voetballen toekwamen', aldus Adriaanse, die zag dat zijn ploeg noodgedwongen de lange bal moest hanteren. Kansen waren schaars in de eerste helft. Rashaan Fernandes kwam met een schot in de 35ste minuut nog het dichtst bij de openingstreffer, maar de aanvaller van Feyenoord mikte naast. De Rotterdammers hadden geluk dat ze met een 0-0 ruststand de kleedkamer mochten opzoeken, aangezien Ajax in de 39ste minuut een penalty werd onthouden. 'De scheidsrechter oordeelde dat er een overtreding was gemaakt buiten het strafschopgebied, maar hij was er volgens mij duidelijk binnen', erkende Adriaanse.

Na rust kreeg Feyenoord iets meer grip op de wedstrijd, die oorspronkelijk gepland stond voor 24 januari maar destijds niet kon doorgaan wegens de slechte weersomstandigheden. Tot veel uitgespeelde kansen leidde het echter niet. Adriaanse: 'En als je dan niet kunt scoren, moet je minimaal een punt pakken.' Dat leek lange tijd ook te gaan lukken, maar in de laatste minuten ging het toch nog fout. Bij een voorzet vanaf de linkerkant werd Ajax-aanvaller De Wit helemaal vrijgelaten: 0-1. 'Een dekkingsfout', oordeelde Adriaanse, die niet veel later ook nog moest toezien hoe Ajax na een slecht genomen vrije trap van Feyenoord in de omschakeling optimaal profiteerde van een zee aan ruimte in de Rotterdamse defensie: 0-2.

Feyenoord B1 - Ajax B1 0-2