Fanshop
Fanshop
training%20ma-5

Positiespel centraal op maandagtraining

Feyenoord heeft de tweede veldtraining van het trainingskamp in Albufeira achter de rug. In Estádio da Nora stond deze maandagochtend grotendeels in het teken van positiespellen, die aan het einde van de oefensessie overgingen in een partijspel. Evenals zondag meldden Eric Botteghin en Jari Schuurman zich niet op het trainingsveld, terwijl ook Eljero Elia ontbrak. De aanvaller is ziek en bleef om die reden achter in het spelershotel.

Veldinspectie
Eerder op de ochtend was het nog onduidelijk of er wel getraind kon worden in Estádio da Nora. Regenval in de nacht van zondag op maandag had de staat van het veld geen goed gedaan. Na een veldinspectie werd alsnog groen licht gegeven en dus konden de 24 Feyenoorders vanaf 10.45 uur gewoon aan de slag.

Kramer en Kongolo scoren
Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst legde evenals zondag de nadruk vooral op positiespellen. In een later stadium werden ook de keepers erbij gehaald en kon de ochtend worden afgesloten met een partijspel over een heel veld. Michiel Kramer en Terence Kongolo waren trefzeker en besliste ‘de wedstrijd’ zodoende in het voordeel van hun team.

El Ahmadi eerder van het veld
Karim El Ahmadi liet het laatste deel van de partijvorm aan zich voorbij gaan. De Marokkaanse international had last van knieklachten en stapte daarom uit voorzorg voortijdig van het trainingsveld.

Op de foto met de selectie
De tweede veldtraining van deze week kende met name voor een vrouwelijke supporter op leeftijd een fraai slot. De mevrouw is al maar liefst 52 jaar seizoenkaarthoudster van Feyenoord en werd door Van Bronckhorst na afloop van het partijspel mee het veld opgenomen, waar ze op de foto mocht met de volledige selectie. Een gebaar dat ook door de overige aanwezige supporters bijzonder gewaardeerd werd, waardoor de Feyenoorders onder applaus van het veld gingen.

Maandagmiddag besloten training
Feyenoord keert maandagmiddag niet terug in Estádio da Nora. In plaats daarvan werkt het team ’s middags een besloten training af.