Fanshop
Fanshop
IMG_6645

Poorten Olympiazijde ook komende thuisduels eerder open

De poorten van De Kuip gaan ook bij de resterende Eredivisie-wedstrijden van de eerste seizoenshelft eerder open. De Olympiazijde (blauwe zijde) was dit seizoen tot dusver en bij wijze van proef tweeënhalf uur voor de wedstrijd toegankelijk, een uur eerder dan dat de overige stadionpoorten open gingen. Deze proef is succesvol verlopen, waardoor de vervroegde opening in ieder geval tot de winterstop in stand blijft.

De Vereeniging
Supporters kunnen tijdens de vervroegde openstelling van het stadionterrein gebruikmaken van de faciliteiten van De Vereeniging, die zich bevindt in de Olympiazijde van het De Kuip. Tijdens de proefperiode werd er veelvuldig gebruikgemaakt van deze sfeervolle ruimte en het buitenterras. Onder het genot van een hapje en een drankje leefden honderden supporters toe naar de thuiswedstrijden.

Geslaagde proef
Het succesvol verlopen van de proef resulteert in het verlengen van de vervroegde opstelling van het stadion. Voorafgaand aan de thuiswedstrijden tegen Ajax (22 oktober, 14:30 uur), VVV-Venlo (18 november, 18:30 uur), Vitesse (2 december, 20:45 uur), sc Heerenveen (13 december, 20:45 uur) en Roda JC (24 december, 16:45 uur) zal het stadion daarom ook eerder open gaan voor supporters. Er worden vanaf zondag tevens vouchers uitgedeeld die recht geven op twee gratis drankjes.

Na de eerste seizoenshelft zal ook deze periode van vervroegde opstelling worden geëvalueerd, waarna wordt besloten of dit ook van toepassing zal zijn op de competitiewedstrijden na de winterstop.

Toegang via poorten 42-44
Alle supporters met een geldige wedstrijdkaart hebben vanaf tweeënhalf uur voor aanvang van de wedstrijd via de poorten 42 tot en met 44 uitsluitend toegang tot de Olympiazijde van het stadion. Vanaf anderhalf uur voor aanvang gaan ook de andere zijdes van De Kuip open. Supporters kunnen vanaf dat moment eveneens van de Olympiazijde naar hun eigen vak lopen. 45 minuten na opening van de Olympiazijde worden de poorten voor vijftien minuten vergrendeld om het systeem om te zetten. In deze periode kunnen supporters niet naar binnen. Wie eenmaal binnen de hekken van De Kuip is, kan daarna niet meer naar buiten.