Fanshop
Fanshop

Plannen BAM grondig doorgerekend

BVO Feyenoord, Stadion en Sportclub hebben vastgesteld dat sinds afgelopen weekeinde voldoende gedetailleerde gegevens door de BAM zijn aangeleverd om de komende weken door te kunnen rekenen of de vernieuwbouwplannen van de beoogde bouwer haalbaar zijn.

De ingewikkelde rekenexercitie zal naar verwachting begin maart worden afgerond, waarna dan helder moet zijn of de ingrijpende plannen tot verbouwing van De Kuip een stadion opleveren dat te financieren is en geëxploiteerd kan worden, zodanig dat er onder aan de streep voldoende geld voor Feyenoord over blijft om de begroting flink omhoog te stuwen. Dit laatste is nodig om te zorgen dat Feyenoord zich structureel kan blijven meten met concurrenten als Ajax en PSV en met de Europese subtop.

Het beschreven proces zal tijdelijk worden geleid door Jos van der Vegt (ex-Verkenner), René van Ierschot (RvC stadion) en Dick van Well (RvC BVO), die per direct als trio de rol van projectleider overnemen van Hans Vervat. Vervat had eerder al aangegeven zijn taak als projectdirecteur eind januari neer te leggen.

Namens het driemanschap laat René van Ierschot weten Hans Vervat dankbaar te zijn voor alle tijd en energie die hij daar met vele anderen in heeft gestoken. ‘We zijn inmiddels echt een heel eind op weg, maar kunnen nog geen onomkeerbare besluiten nemen. Je zou het proces en de fase waarin we nu zitten kunnen vergelijken met iemand die van plan is te gaan bungeejumpen: Na lang puzzelen weet de sportman inmiddels hoe hoog de brug is waarvan hij zou willen springen en ook hoe lang het koord is dat om de enkels zit. Echter om brokken te voorkomen is het voor hij gaat springen nog wel zaak dat hij exact weet hoeveel rek er in het elastiek zit.’

Van Ierschot noemt het namens de Feyenoord-familie ‘goed dat nu alle gegevens voorhanden lijken te zijn om over enkele weken tot een besluit te kunnen komen’. Aan een uitspraak over of het plan uiteindelijk haalbaar is, waagt hij zich nog niet. ‘We realiseren ons dat iedereen nieuwsgierig is maar we zullen nog veel moeten rekenen en puzzelen. Voor speculeren over de uitkomst is het echt nog te vroeg.’