Fanshop
Fanshop
Voor%20Feyenoord%20-%20Excelsior%202

Persconferentie op weg naar Feyenoord – Excelsior

Feyenoord ontvangt zondag bij de competitiehervatting Excelsior (aanvang 16:45 uur). De stadgenoot kan dit seizoen prima statistieken overleggen in uitwedstrijden, weet ook Giovanni van Bronckhorst. De hoofdcoach van Feyenoord vindt dan ook dat zijn ploeg waakzaam moet zijn in De Kuip.

‘Excelsior presteert dit seizoen in uitwedstrijden beter dan thuis’, zei Van Bronckhorst, doelend op de 25 punten die de Kralingers (op in totaal 35 punten) pakten buiten het eigen Van Donge & De Roo Stadion. ‘Met name in balbezit moeten wij het zondag goed doen, met een snelle balcirculatie van links naar rechts en een goede restverdediging.’

Van Bronckhorst, die het tegen Excelsior sowieso zonder Robin van Persie moet doen, stelde dat het vizier in De Kuip volledig is gericht op de competitiewedstrijd van zondag. ‘We staan nu op de vierde plaats en willen daar blijven’, sprak hij. ‘Natuurlijk is de bekerfinale op 22 april belangrijk, maar de resterende wedstrijden in de competitie ook.’

Dirk Kuyt Testimonial
Op de persconferentie van vrijdag kwam ook de Dirk Kuyt Testimonial nog even ter sprake. Of Van Bronckhorst op zondag 27 mei ook zelf zijn voetbalschoenen nog aan gaat trekken, blijft nog even de vraag. ‘Wie weet’, lachte hij. ‘Ik vind het mooi dat Dirk een afscheidswedstrijd krijgt in De Kuip. Ik denk dat er al een aantal ex-spelers in training is. Ik ben in ieder geval superfit en zelfs beschikbaar voor zondag’, besloot hij met een knipoog.

Bekijk de volledige persconferentie van Giovanni van Bronckhorst in aanloop naar Feyenoord – Excelsior in de videospeler.