Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
voetbalpark15

Pellè populair bij Opel Kidspersconferentie

In dezelfde ruimte als waar trainer Ronald Koeman normaal gesproken zijn analyse geeft op de zojuist gespeelde wedstrijd, klonk woensdagmiddag luidkeels het ‘Hand in hand kameraden’. Dat was grotendeels te danken aan Graziano Pellè, die in de persruimte van De Kuip samen met tientallen kinderen het clublied van Feyenoord had ingezet. De Italiaan deed dat, omdat hij zojuist door een van de jonge fans was gevraagd naar zijn favoriete clublied. Het was een van de vele vragen die hem, maar ook zijn ploeggenoten Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken ten deel viel, tijdens een speciaal door hoofdsponsor Opel georganiseerde Kidspersconferentie, die onderdeel was van het Feyenoord Voetbalpark.

Al snel bleek dat de drie aanvallers van Feyenoord een zaal vol creatieve kinderen voor zich hadden. Eenmaal aangeschoven achter de microfoon werd de ene na de andere originele vraag op hen afgevuurd, waaruit duidelijk werd dat de jonge gasten hun huiswerk goed hadden gedaan. Zo wisten ze bijvoorbeeld te achterhalen dat Pellè een van de weinige Italianen is die niet bijgelovig is. ‘Ik weet dat veel van mijn landgenoten bijgelovig zijn en vaste rituelen hebben. Voor mij geldt dat niet, ik doe geen vaste dingen voorafgaand aan een wedstrijd’, zei de spits.

Boëtius zorgde voor een lachsalvo in de zaal, toen hij zonder aarzelen vertelde over zijn grootste bloopers die hij tijdens zijn nog prille carrière meemaakte. ‘Als jeugdspeler trainde ik net mee met het eerste elftal, toen de jongens tegen me zeiden dat het normaal is om jezelf in het midden van de kleedkamer voor te stellen aan iedereen. Wat ik niet wist, was dat de trainer op dat moment iets zou gaan bespreken in de groep. Hij keek me vreemd aan toen ik ineens begon te praten, waarna de rest natuurlijk in een deuk lag. Later tijdens mijn eerste lunch met de selectie hebben ze me mijn plek aan tafel aangewezen, alleen bleek dat telkens de plek van een ander. Achteraf kan ik er ook wel om lachen.´

De kleedkamer van Feyenoord bleef ook daarna onderwerp van gesprek, toen Schaken de vraag kreeg wat daar zoal besproken wordt. ´Natuurlijk dollen we daar soms met elkaar, maar we bereiden ons er ook heel serieus voor op de wedstrijd´, vertelde de snelle aanvaller. ´De trainer houdt daar de wedstrijdbespreking en we praten over tactiek en andere voetbalzaken. Als we hebben gewonnen, is het na afloop natuurlijk groot feest in de kleedkamer!´

Gezien het aantal opgestoken vingers dat na een uurtje nog de lucht in ging, waren er nog tientallen onbeantwoorde vragen voor de Feyenoorders. De tijd liet een extra vragenronde niet toe, maar lang hoefden de kinderen daar niet over te treuren. Ze kregen nog uitgebreid de tijd om een foto of handtekening te scoren en konden vervolgens meer dan tevreden de zaal verlaten.