Fanshop
Fanshop
patrick%20lodewijks

Patrick Lodewijks naar Everton

Patrick Lodewijks vertrekt bij Feyenoord en maakt per direct de overstap naar Everton FC. De club heeft met Everton overeenstemming bereikt over een afkoopsom voor tussentijdse beëindiging van zijn contract, dat nog twee jaar doorliep.

De 49-jarige Lodewijks wordt bij de club uit de Engelse Premier League herenigd met de gebroeders Koeman. Ronald Koeman is vanaf komend seizoen de hoofdtrainer van Everton, geassisteerd door zijn broer Erwin. Beiden werkten bij Feyenoord jarenlang samen met Lodewijks.

Technisch directeur Martin van Geel: ‘We bedanken Patrick voor alle inzet voor Feyenoord, eerst als keeper en de afgelopen jaren als keeperstrainer en coach van de beloften. We wensen hem veel succes bij Everton in de Premier League.’

Voor Lodewijks komt er met zijn overstap naar Everton een einde aan een periode van veertien jaar bij Feyenoord. De Brabander kwam in 2002 over van PSV en keepte vervolgens vijf seizoenen in De Kuip. Na zijn actieve spelerscarrière ging hij door als keeperstrainer en Lodewijks maakte in die rol de afgelopen negen jaar onderdeel uit van de technische staf. Ook fungeerde Lodewijks drie seizoenen lang als coach van Feyenoords beloftenteam.

Hoofd Keepers Academy Khalid Benlahsen, die Lodewijks afgelopen seizoen al enkele keren verving, neemt vanaf de eerste training van aanstaande zondag de taken van Lodewijks over. Feyenoord beraadt zich over de definitieve invulling van de rol van keeperstrainer.