Fanshop
Fanshop

Partijspelen centraal op felle donderdagtraining

Dat er komend weekend geen competitievoetbal op het programma staat, is voor Feyenoord geen reden om op het trainingsveld gas terug te nemen. Met drie vrije dagen voor de boeg nam trainer Fred Rutten zijn selectie donderdag stevig onder handen op Varkenoord, waar de oefensessie voor een groot deel bestond uit partijspelen. Zonder Jordy Clasie, Elvis Manu, Sven van Beek, Terence Kongolo, Bilal Basa├žikoglu, Wessel Dammers, Lucas Woudenberg en Rick Karsdorp, die deze week verplichtingen hebben met nationale (jeugd)elftallen, meldden zich in totaal achttien spelers op het sportcomplex.

Ook Karim El Ahmadi was aanwezig op Varkenoord, zij het op een ander veld dan zijn ploeggenoten. De middenvelder kampt met een lichte liesblessure en meldde zich om die reden af voor de wedstrijden met het nationale elftal van Marokko van deze interlandperiode. In plaats daarvan werkte El Ahmadi individueel aan zijn herstel.

De rest van de selectie werkte een grote serie partijspelen af, waar de gretigheid en het fanatisme vanaf spatten. De aanwezige toeschouwers zagen bovendien Khalid Boulahrouz volledig deelnemen aan de duels van zeven tegen zeven. De 35-voudig international is op de weg terug van een blessure die hem een groot deel van de seizoensstart kostte. Eerder deze week zette hij een grote stap in de richting van zijn rentree in de hoofdmacht, door een helft mee te spelen met Jong Feyenoord/Excelsior.

De Feyenoord-selectie is van vrijdag tot en met zondag vrij, waarna vanaf komende maandag de training wordt hervat. Die dag vervolgt Feyenoord de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met een ochtendtraining op Varkenoord, die om 11.30 uur begint.

Van Beek, Kongolo en Manu spelen donderdagavond met Jong Oranje de heenwedstrijd van de play-offs om EK-kwalificatie. Het duel, waarin Jong Portugal de tegenstander is, wordt gespeeld in het AFAS Stadion in Alkmaar en begint om 18.30 uur. Het Nederlands elftal, waar Jordy Clasie tot de selectie behoort, speelt een dag later thuis tegen Kazachstan.