Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Özyakup schrijft historie, Advocaat evenaart Van Hanegem

Feyenoord boekte zondag de vijfde achtereenvolgende zege in de Eredivisie. De 3-0 overwinning leverde een aantal interessante feiten en statistieken op.

Advocaat evenaart Van Hanegem
Sinds de komst van Dick Advocaat heeft Feyenoord niet verloren in de Eredivisie. Advocaat is daarmee de eerste trainer sinds Willem van Hanegem (augustus – november 1992, W6-G4,V0) die ongeslagen is gebleven in zijn eerste tien competitiewedstrijden als coach van Feyenoord.

Record voor Özyakup
Oguzhan Özyakup scoorde tegen FC Emmen al na 93 seconden en dat leverde hem een record op. De Turkse international is nu de snelst scorende Feyenoord-debutant ooit in de Eredivisie. Özyakup nam het record over van Rini Plasmans, die in november 1975 na vier minuten scoorde tegen Excelsior.

Sterk van start in 2020
Ook tijdens het trainingskamp in Marbella werd weer gewezen op de doorgaans zwakke start van Feyenoord na de winterstop. Zo werd in de laatste vier seizoenen slechts een keer de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft gewonnen. Met de zege op FC Emmen heeft Feyenoord de eerste drie duels na de winterstop gewonnen, iets wat in de laatste vijftien seizoenen alleen lukte in 2017, het kampioensjaar.

Feyenoord in winning mood
Feyenoord won de laatste zeven officiële wedstrijden (vijf in de Eredivisie, twee in het bekertoernooi). De laatste keer dat Feyenoord minimaal zeven duels op rij won in alle competities, was van maart tot en met mei 2018: negen overwinningen op rij.

Sinisterra blijft scoren
Luis Sinisterra scoorde zaterdagavond voor de derde keer op rij in de Eredivisie. Daarmee heeft de Colombiaan in alle competitieduels na de winterstop minimaal een keer gescoord en staat hij inmiddels op vijf goals in de competitie. De enige Colombiaan die ooit in een seizoen vaker scoorde in de Eredivisie was Davinson Sánchez van Ajax in 2016-2017 (zes goals).

  • #feyemm
  • Oguzhan Özyakup