De Club

Overzicht internationals: Feyenoorders sluiten interlandperiode af

Dankzij de interlandperiode lag de Eredivisie afgelopen weekend stil. Vijftien eerste elftal-spelers melden zich tijdens deze periode bij de verschillende nationale (jeugd)teams. In de laatste update van deze interlandbreak lees je alles over de verrichtingen van onze internationals.

Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Luka Ivanušec en Ondřej Lingr spelen EK Kwalificatie-wedstrijden voor hun land. Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh proberen zich met hun land te kwalificeren voor de Afrika Cup. Waar Marcos Lopez speelt om kwalificatie voor het Wereldkampioenschap. Igor Paixão, Santiago Gimenez, Alireza Jahanbakhsh, Ayase Ueda spelen oefenwedstrijden. Net als Leo Sauer, Antoni Milambo, Mike Kleijn en Jaden Slory, maar dan voor hun nationale jeugdelftallen.

Voor Igor Paixão (Brazilië O23), Yankuba Minteh (Gambia) en Quilindschy Hartman geldt dat het de eerste oproep bij hun nationale team is. Bekijk het volledige overzicht hieronder:

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Bulgarije – Iran (Oefenwedstrijd) 0-1
Donderdag 7 september om 18:00 uur
Alireza Jahanbakhsh begon in de basis en werd in de 82ste minuut gewisseld.

Iran - Angola (Oefenwedstrijd) 4-0
Maandag 12 september om 17:30 uur
Met aanvoerder Alireza Jahanbakhsh won Iran met 4-0 Angola. In de 57ste minuut werd hij naar de kant gehaald.

Santiago Gimenez (Mexico)
Mexico – Australië (Oefenwedstrijd) 2-2
Zondag 10 september om 04:00 uur
Gimenez begon in de basis, maar werd in de 60ste minuut bij een 0-2 achterstand gewisseld. De spits miste vijf minuten daarvoor een penalty.

Oezbekistan – Mexico (Oefenwedstrijd) 3-3
Woensdag 13 september om 01:30 uur
Mexico speelde in een vermakelijk duel met 3-3 gelijk tegen Oezbekistan. Santiago Gimenez viel in de 77ste minuut in en zag zijn ploeg een 2-1 achterstand ombuigen tot 2-3. In de blessuretijd scoorde de thuisploeg nog.

Marcos Lopez (Peru)
Paraguay – Peru (WK Kwalificatie) 0-0
Vrijdag 8 september om 00:30 uur
Peru en Paraguay houden een punt over aan deze ontmoeting. Marcos Lopez kwam er direct na rust in.

Peru – Brazilië (WK Kwalificatie) 0-1
Woensdag 13 september om 04:00 uur
Marcos Lopez heeft met Peru met 0-1 verloren van Brazilië. Marcos Lopez speelde de hele wedstrijd en kreeg in de 59ste minuut een gele kaart.

Ramiz Zerrouki (Algerije)
Algerije - Tanzania (Afrika Cup Kwalificatie) 0-0
Donderdag 7 september om 21:00 uur
Algerije kwam, met invaller Ramiz Zerrouki (72'), niet voorbij Tanzania. Zerrouki werd in de 80ste minuut bestraft met een gele kaart.

Senegal - Algerije (Oefenwedstrijd) 0-1
Maandag 12 september om 21:00 uur
Ramiz Zerrouki won met 0-1 van Senegal. Tijdens het oefenduel speelde de middenvelder de volle 90 minuten.

Ayase Ueda (Japan)
Duitsland – Japan (Oefenwedstrijd) 1-4
Zaterdag 9 september om 20:30 uur
Ayase Ueda begon in de basis en scoorde na 22 minuten de 1-2. Inde 59ste minuut werd de spits vervangen.

Turkije – Japan (Oefenwedstrijd) 2-4
Dinsdag 12 september om 14:30 uur
Ayase Ueda is in de interlandperiode van Japan geblesseerd geraakt. Na terugkeer in Rotterdam en medische onderzoeken blijkt de spits een spierblessure te hebben opgelopen. Lees meer.

Dávid Hancko (Slowakije)
Slowakije – Portugal (EK Kwalificatie) 0-1
Vrijdag 8 september om 20:45 uur
Dávid Hancko heeft met Slowakije nipt verloren van Portugal. De verdediger stond 90 minuten in het veld als linksachter.

Slowakije – Liechtenstein (EK Kwalificatie) 0-3
Maandag 11 september om 20:45 uur
Dávid Hancko was na 9 seconden al trefzeker in het gewonnen duel. Na het doorkoppen van oud-speler Róbert Boženík wipte hij de bal over de doelman. In de 86ste minuut werd de verdediger naar de kant gehaald

Luka Ivanušec (Kroatië)
Kroatië – Letland (EK Kwalificatie) 5-0
Kroatië heeft met 5-0 gewonnen van Letland. Na dertien minuten was Luka Ivanušec trefzeker voor de Kroaten. Ivanušec speelde de hele wedstrijd.

Armenië – Kroatië (EK Kwalificatie) 0-1
Luka Ivanušec speelde tegen Armenië en zag Kroatië winnen in de strijd om EK deelname. Ivanušec werd in de 74ste minuut gewisseld.

Leo Sauer (Slowakije Onder 21)
Tsjechië O21 – Slowakije O21 (Oefenwedstrijd) 2-0
Leo Sauer stond de volledige wedstrijd op het veld, maar zag zijn team met 2-0 verliezen van de Tsjechische leeftijdsgenoten.

Denemarken O21 – Slowakije O21 (Oefenwedstrijd) 0-2
Maandag 11 september om 18:00 uur
Aanvaller Leo Sauer kwam gedurende de gewonnen wedstrijd niet in actie.

Antoni Milambo, Jaden Slory & Mike Kleijn (Nederland O19)
Italië O19 – Nederland O19 (Oefenwedstrijd) 0-2
Maandag 11 september om 16:30 uur
Een mooie middag in Italië voor de drie Feyenoorders. Een 0-2 overwinning met hoofdrollen voor Milambo en Slory. Zij scoorden allebei. Mike Kleijn kwam niet in actie.

Igor Paixão (Brazilië O23, Olympisch Elftal)
Marokko O23 – Brazilië O23 (Oefenwedstrijd) 1-0
Donderdag 7 september om 19:00 uur
Igor Paixão heeft zijn officiële debuut voor Brazilië Onder 23 gemaakt. Hij werd in de slotfase (90'+5) van de wedstrijd gewisseld, bij een 1-0 achterstand.

Marokko O23 – Brazilië O23 (Oefenwedstrijd)
Maandag 11 september om 21:00 uur
De oefenwedstrijd tegen Marokko O23 zal niet doorgaan vanwege de aardbeving in Marokko.

Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer & Quilindschy Hartman (Nederland)
Nederland – Griekenland (EK Kwalificatie) 3-0
Donderdag 7 september om 20:45 uur
Lutsharel Geertruida speelde de volledige wedstrijd tegen de Grieken. Mats Wieffer en Quilindschy Hartman kwamen niet in actie.

Ierland – Nederland (EK Kwalificatie) 1-2
Zondag 10 september om 20:45 uur
Mats Wieffer begon in de basis, maar werd in de rust gewisseld. Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida kwamen niet in actie.

Ondřej Lingr (Tsjechië)
Tsjechië – Albanië (EK Kwalificatie) 1-1
Ondřej Lingr kwam in de 87ste minuut in actie voor de Tsjechen.

Hongarije - Tsjechië (Oefenwedstrijd) 1-1
Zondag 10 september om 18:00 uur
Tsjechië heeft gelijkgespeeld tegen Hongarije. In Boedapest kwam Ondřej Lingr in de 72ste minuut binnen de lijnen.

Yankuba Minteh (Gambia)
Gambia – Congo (Afrika Cup Kwalificatie) 1-1
Zondag 10 september om 21:00 uur
Yankuba Minteh maakte zijn debuut voor Gambia. Als invaller mocht hij starten aan de tweede helft en was direct ook belangrijk. In de 80ste minuut scoorde hij de aansluitingstreffer.