Internationals: Officieel debuut voor Timber en Sauer

Twaalf Feyenoorders kwamen deze interlandperiode in actie voor nationale teams. Voor Quinten Timber en Leo Sauer kende het verblijf een mooi slot; zij maakten dinsdagavond hun officiële debuut voor respectievelijk Oranje en Slowakije. Lees meer in onderstaand overzicht.

Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quinten Timber (Nederland)
Nederland - Schotland (Oefenwedstrijd) 4-0
Vrijdag 22 maart om 20:45 uur
Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer kwamen in actie tijdens de 4-0 overwinning op Schotland. Quinten Timber bleef de hele wedstrijd op de bank. Quilindschy Hartman werd ook opgeroepen, maar verliet het Oranje-kamp voortijdig.

Duitsland - Nederland (Oefenwedstrijd) 2-1
Dinsdag 26 maart om 20:45 uur
In Frankfurt maakte Quinten Timber als invaller zijn officiële debuut in Oranje. Enkele minuten voor tijd mocht Mats Wieffer ook nog binnen de lijnen komen.

Santiago Gimenez (Mexico)
Panama - Mexico (CONCACAF Nations League) 0-3
Vrijdag 22 maart om 04:15 uur
Santiago Gimenez zag vanaf de bank Mexico de finale van de CONCACAF Nations League bereiken dankzij een 0-3 overwinning op Panama.

Verenigde Staten - Mexico (CONCACAF Nations League) 2-0
Maandag 25 maart om 02:15 uur
Mexico is 2-0 onderuit gegaan in de finale van de CONCACAF Nations League. Santiago Gimenez kwam bij een 2-0 achterstand in de 65ste minuut in het veld.

Marcos Lopez (Peru)
Peru - Nicaragua (Oefe nwedstrijd) 2-0
Vrijdag 22 maart om 22:00 uur
Marcos Lopez zag vanaf de bank Peru met 2-0 winnen van Nicaragua.

Peru - Dominicaanse Republiek (Oefenwedstrijd) 4-1
Dinsdag 26 maart om 22:00 uur
Peru heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek met 4-1 gewonnen. Marcos Lopez speelde de volledige wedstrijd.

Ayase Ueda (Japan)
Japan - Noord-Korea (WK-kwalificatie) 1-0
Donderdag 21 maart om 11:23 uur
Ueda heeft goede zaken gedaan in het kader van WK-kwalificatie door met 1-0 te winnen van Noord-Korea. Ueda begon aan de aftrap en zag na twee minuten de enige treffer van de wedstrijd worden binnengeschoten. In de 81ste minuut werd hij gewisseld.

Noord-Korea - Japan (WK-kwalificatie)
Dinsdag 26 maart om 09:00 uur
De wedstrijd tussen Noord-Korea en Japan is geannuleerd nadat het thuisland had besloten om de wedstrijd niet meer te organiseren.

Ramiz Zerrouki (Algerije)
Algerije - Bolivia (Oefenwedstrijd) 3-2
Ramiz Zerrouki heeft in de slotfase een zege geboekt met Algerije. De middenvelder speelde de hele wedstrijd en zag ploeggenoot Mandi die winnende 3-2 binnenschieten.

Algerije - Zuid-Afrika (Oefenwedstrijd) 3-3
Algerije heeft gelijkgespeeld tegen Zuid-Afrika. Ramiz Zerrouki speelde de volledige tweede helft.

Dávid Hancko en Leo Sauer (Slowakije)
Slowakije - Oostenrijk (Oefenwedstrijd) 0-2
Zaterdag 23 maart om 18:00 uur
Dávid Hancko stond de hele wedstrijd binnen de lijnen tijdens de 0-2 oefennederlaag tegen Oostenrijk.

Noorwegen - Slowakije (Oefenwedstrijd) 1-1
Dinsdag 26 maart om 19:00 uur
Leo Sauer is sinds gisteren de jongste debutant in de geschiedenis van Slowakije. De aanvaller viel in voor oud-Feyenoorder Róbert Boženík tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Noorwegen. Dávid Hancko speelde 45 minuten mee.

Ondřej Lingr (Tsjechië)
Noorwegen - Tsjechië (Oefenwedstrijd) 1-2
Vrijdag 22 maart om 18:00 uur
Ondřej Lingr kwam in actie bij de 1-2 oefenzege tegen Noorwegen. In de 72ste minuut viel hij in en zag hij teamgenoot Barak de winnende treffer maken.

Tsjechië - Armenië (Oefenwedstrijd) 2-1
Dinsdag 26 maart om 20:00 uur
Tsjechië heeft een oefenzege geboekt op Armenië. Ondřej Lingr viel na 72 minuten in.

Luka Ivanušec (Kroatië)
Kroatië - Tunesië (Oefenwedstrijd) 0-0 (w.n.s.)
Zaterdag 23 maart om 22:00 uur
Luka Ivanušec speelde 68 minuten mee in de eerste wedstrijd van een vriendschappelijk toernooi in Egypte. Na strafschoppen werd uiteindelijk Tunesië verslagen waardoor aanstaande dinsdag Egypte wacht in de finale.

Egypte - Kroatië (Oefenwedstrijd) 2-4
Dinsdag 26 maart om 21:00 uur
Kroatië heeft het vriendschappelijke toernooi winnend afgesloten dankzij een zege op gastland Egypte. Luka Ivanušec kwam niet in actie.

Givairo Read, Mike Kleijn en Jaden Slory (Nederland Onder 19)
Nederland O19 - Litouwen O19 (EK-kwalificatie) 4-0
Woensdag 20 maart om 19:00 uur
Een klinkende zege voor Nederland O19 tegen Litouwen: 4-0. Jaden Slory en Mike Kleijn stonden aan de aftrap en laatstgenoemde was verantwoordelijk voor twee goals. Slory gaf driemaal een assist. Givairo Read bleef de hele wedstrijd op de bank.

Nederland O19 - Frankrijk O19 (EK-kwalificatie) 0-1
Zaterdag 23 maart om 16:00 uur
Een nipt verlies voor Nederland O19. Rechtsback Givairo Read kwam de hele wedstrijd in actie. Mike Kleijn kwam na rust het veld in, terwijl Jaden Slory in de kleedkamer achterbleef.

België O19 - Nederland O19 (EK-kwalificatie) 3-2
Nederland O19 heeft het duel met België O19 verloren. Givairo Read, Jaden Slory en Mike Kleijn verschenen allemaal aan de aftrap. Slory was trefzeker, Read speelde de hele wedstrijd en Kleijn werd in de 53ste minuut gewisseld.

Aymen Sliti en Ismail Ka (Nederland Onder 18)
Nederland O18 - Duitsland O18 (Oefenwedstrijd) 0-1
Aymen Sliti en Ismail Ka hebben met het minst mogelijke verschil van de leeftijdsgenoten van Duitsland verloren: 0-1. Sliti stond aan de aftrap, Ka zat op de bank.

Tsjechië O18 - Nederland O18 (Oefenwedstrijd) 3-4
Vrijdag 22 maart om 16:00 uur
Een spektakelstuk voor Nederland O18 tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Aymen Sliti kwam in de tweede helft binnen de lijnen en leverde de assists op de winnende kopbal. Ismail Ka bleef op de bank.

Nederland O18 - Engeland O18 (Oefenwedstrijd) 1-2
Maandag 25 maart om 19:00 uur
Ismail Ka en Aymen Sliti hebben met 1-2 verloren van de Engelse leeftijdsgenoten.