Feyenoord 1

Overzicht: Jahanbakhsh uitgeschakeld met Iran

Feyenoord is met vier spelers vertegenwoordigd op de Afrika Cup en de Azië Cup, die op 12 januari van start zijn gegaan. Ayase Ueda (Japan), Alireza Jahanbakhsh (Iran), Ramiz Zerrouki (Algerije) en Yankuba Minteh (Gambia) maken deel uit van de selectie van hun land. In dit overzicht houden we je op de hoogte van hun verrichtingen tijdens de toernooien.

De strijd om Azië Cup gaat op op vrijdag 12 januari van start. In Qatar nemen in totaal 24 landen deel aan het toernooi. Alireza Jahanbakhsh neemt deel met Iran, terwijl Ayase Ueda een gooi naar de titel gaat doen met Japan.

De Afrika Cup begint op zaterdag 13 januari en wordt dit jaar gespeeld in Ivoorkust. Ramiz Zerrouki behoort tot de selectie van Algerije en Yankuba Minteh speelt zijn allereerste eindtoernooi met Gambia.

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Iran – Palestina 4-1
Zondag 14 januari om 18:30 uur
Alireza Jahanbakhsh stond de tijdens de zege op Palestina de hele wedstrijd binnen de lijnen en gaf in de 38ste minuut de assist op de 3-0.

Hong Kong – Iran 0-1
Vrijdag 19 januari om 18:30 uur
Een belangrijke 0-1 zege voor Alireza Jahanbakhsh om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Azië Cup. De aanvaller werd in de 81ste minuut naar de kant gehaald.

Iran – Verenigde Arabische Emiraten 2-1
Dinsdag 23 januari om 16:00 uur
Alireza Jahanbakhsh heeft ook de derde groepswedstrijd gewonnen met Iran. De aanvoerder stond 67 minuten in het veld tijdens de 2-1 overwinning.

Iran – Syrië 1-1 (w.n.s.)
Woensdag 31 januari om 17:00 uur
Jahanbakhsh begon in de basis en werd na 74 minuten gewisseld.

Iran - Japan (2-1)
Zaterdag 3 februari 12:30
Alireza Jahanbakhsh schoot met zijn penalty Iran langs het Japan van Ayase Ueda. Dankzij de overwinning wacht woensdag de halve finale tegen Qatar.

Iran - Qatar (2-3)
Woensdag 7 februari 16:00
Alireza Jahanbakhsh is met Iran uitgeschakeld in de Azië Cup 2023. In de halve finale bleek gastland Qatar met 2-3 te sterk te zijn. In de 51ste minuut benutte Jahanbakhsh nog een penalty.

Ayase Ueda (Japan)
Japan - Vietnam 4-2
Zondag 14 januari om 12:30 uur
Ayase Ueda was als invaller verantwoordelijk voor het slotakkoord in de wedstrijd tegen Vietnam. De spits tekende vijf minuten voor het laatste fluitsignaal aan voor de eindstand: 4-2.

Irak - Japan 2-1
Vrijdag 19 januari om 12:30 uur
Japan ging verrassend onderuit tegen Irak. Ueda kwam bij een 2-0 achterstand in het veld en kon zijn land niet meer helpen aan een positief resultaat.

Japan - Indonesië 3-1
Woensdag 24 januari om 12:30 uur
In het laatste groepsduel heeft Ayase Ueda een grote bijdrage geleverd aan de overwinning op Indonesië. Dankzij twee goals van de spits is de volgende ronde veiliggesteld.

Bahrein - Japan 1-3
Woensdag 31 januari om 12:30 uur
Ayase Ueda heeft zich met Japan geplaatst voor de kwartfinale van de Azië Cup. De spits luisterde zijn basisplaats op met een doelpunt in de 72ste minuut. Na 80 minuten werd Ueda gewisseld.

Ayase Ueda speelde de hele wedstrijd tegen Iran en kreeg in de 48ste minuut een gele kaart. In de extremis zag hij Alireza Jahanbakhsh de winnende treffer binnenschieten.

Ramiz Zerrouki (Algerije)
Algerije - Angola 1-1
Maandag 15 januari om 21:00 uur
Algerije speelde de eerste wedstrijd in de groepsfase gelijk tegen Angola. Ramiz Zerrouki kwam in de 71ste minuut in het veld en kon zijn ploeg niet helpen aan een zege.

Algerije – Burkina Faso 2-2
Zaterdag 20 januari om 15:00 uur
Met Ramiz Zerrouki in de basis speelde Algerije wederom gelijk. Tegen Burkina Faso eindigde de wedstrijd in 2-2. Zerrouki stond de hele wedstrijd in het veld.

Mauritanië - Algerije 1-0
Dinsdag 23 januari om 21:00 uur
Ramiz Zerrouki heeft zich met Algerije niet geplaatst voor de knock-out fase van de Afrika Cup. De middenvelder speelde de hele wedstrijd en ging 1-0 onderuit tegen Mauritanië.

Yankuba Minteh (Gambia)
Senegal - Gambia 3-0
Maandag 15 januari om 15:00 uur
Het debuut van Yankuba Minteh in de Afrika Cup eindigde in een flinke domper. Tegen Senegal speelde de aanvaller 83 minuten mee en zag vanaf de bank de laatste treffer: 3-0.

Guinee - Gambia 1-0
Vrijdag 19 januari om 21:00 uur
Gambia verloor het tweede groepsduel nipt van Guinee. Yankuba Minteh kwam in de 62ste minuten binnen de lijnen, maar kon zijn ploeg niet aan een gelijkmaker helpen.

Gambia - Kameroen 2-3
Dinsdag 23 januari om 18:00 uur
Gambia heeft zich niet kunnen plaatsen voor de knock-out fase. Yankuba Minteh stond de hele wedstrijd in het veld tijdens een 2-3 nederlaag tegen Kameroen.