De Club

Overzicht internationals: Hattrick Stengs, drietal naar EK

Na de overwinning van Feyenoord op AZ is een nieuwe interlandperiode aangebroken. Vijftien selectiespelers en vier jeugdspelers van Feyenoord melden zich tijdens deze break bij nationale teams. In dit bericht vind je een overzicht, dat regelmatig zal worden geactualiseerd.

Justin Bijlow, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs (Nederland)
Zaterdag 18 november om 20:45 uur
Nederland - Ierland (EK-kwalificatie) 1-0
Het Nederlands elftal heeft zich dankzij de 1-0 zege op Ierland verzekerd van deelname aan het EK 2024 in Duitsland. Quilindschy Hartman stond als enige Feyenoorder 90 minuten lang binnen de lijnen.

Dinsdag 21 november om 20:45 uur
Gibraltar - Nederland (EK-kwalificatie) 0-6
Calvin Stengs keert met de wedstrijdbal van de laatste EK-kwalificatiewedstrijd terug naar Rotterdam. De linkspoot maakte er dinsdag drie in Portugal. Mats Wieffer was eveneens terfzeker en tekende daarmee voor zijn eerste interlandgoal. Quilindschy Hartman gaf een assist.

Santiago Gimenez (Mexico)
Zaterdag 18 november om 03:00 uur
Honduras - Mexico (CONCACAF Nations League) 2-0
Santiago Gimenez stond aan de aftrap van het verloren CONCACAF Nations League duel met Honduras. Bij een 1-0 achterstand werd hij in de 59ste minuut vervangen.

Woensdag 22 november om 03:30 uur
Mexico - Honduras (CONCACAF Nations League) 2-0 (w.n.s.)
Mexico heeft woensdagnacht de 2-0 nederlaag van eerder deze week goedgemaakt. Mede dankzij een assist van Gimenez werd deze keer met 2-0 gewonnen, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Mexicanen trokken aan het langste eind, mede dankzij een benutte penalty van Gimenez.

Marcos Lopez (Peru)
Donderdag 16 november om 21:00 uur
Bolivia - Peru (WK-kwalificatie) 2-0
Marcos Lopez begon in de basis bij het verloren WK-kwalificatieduel met Bolivia. Met een 1-0 achterstand werd de linksback in de 69ste minuut gewisseld. Vanaf de bank zag hij de eindstand worden bepaald: 2-0.

Woensdag 22 november om 03:00 uur
Peru - Venezuela (WK-kwalificatie) 1-1
Lopez begon in de basis en speelde 84 minuten.

Ayase Ueda (Japan)
Donderdag 16 november om 11:00 uur
Japan - Myanmar (WK-kwalificatie) 5-0
Met drie doelpunten (11', 45'+4 en 50') had Ayase Ueda een groot aandeel in de 5-0 overwinning op Myanmar. In de 66ste minuut werd de spits gewisseld.

Dinsdag 21 november om 15:45 uur
Syrië - Japan (WK-kwalificatie) 0-5
Ueda deed opnieuw van zich spreken. Na zijn hattrick tegen Myanmar nam de spits deze wedstrijd twee treffers voor zijn rekening.

Ramiz Zerrouki (Algerije)
Donderdag 16 november om 17:00 uur
Algerije - Somalië (WK-kwalificatie) 3-1
Ramiz Zerrouki heeft met Algerije gewonnen van Somalië. In het WK-kwalificatieduel kwam hij 90 minuten in actie.

Zondag 19 november om 14:00 uur
Mozambique - Algerije (WK-kwalificatie) 0-2
Ook in het tweede duel in deze interlandperiode kwam Ramiz Zerrouki in actie. Nadat hij in de 74ste minuut binnen de lijnen kwam, scoorde de 25-jarige middenvelder in de 80ste minuut de 0-2 voor ‘De Woestijnvossen’.

Dávid Hancko en Leo Sauer (Slowakije)
Donderdag 16 november om 20:45 uur
Slowakije - IJsland (EK-kwalificatie) 4-2
Dávid Hancko heeft zich met Slowakije gekwalificeerd voor het EK 2024. Tegen IJsland stond hij als linksback de hele wedstrijd binnen de lijnen. Leo Sauer werd buiten de selectie gelaten.

Zondag 19 november om 20:45 uur
Bosnië en Herzegovina - Slowakije (EK-kwalificatie) 1-2
Slowakije verzekerde zich tegen IJsland al van deelname aan het EK in Duitsland, maar ook de tegen Bosnië en Herzegovina werd winst geboekt. Dávid Hancko was belangrijk voor de Slowaken: in de 52ste minuut bediende hij oud-Feyenoorder Róbert Boženík, die met zijn goal voor aansluiting zorgde (1-1). Hancko stond de volledige wedstrijd binnen de lijnen en zag zijn ploeg in de 71ste minuut op een 1-2 voorsprong komen.

Ondřej Lingr (Tsjechië)
Vrijdag 17 november om 20:45 uur
Polen - Tsjechië (EK-kwalificatie)
Ondřej Lingr heeft met Tsjechië gelijkgespeeld tegen directe concurrent Polen. De middenvelder kwam in de 75ste minuut binnen de lijnen. Dankzij de puntendeling is Tsjechië nog steeds op koers voor EK-kwalifciatie. Maandagavond tegen Moldavië kan het ticket worden veiliggesteld.

Maandag 20 november om 20:45 uur
Tsjechië - Moldavië (EK-kwalificatie) 3-0
Tsjechië heeft zich dankzij deze zege verzekerd van EK-deelname. Lingr viel een kwartiertje voor tijd in.

Luka Ivanušec (Kroatië)
Zaterdag 18 november om 18:00 uur
Letland - Kroatië (EK-kwalificatie) 2-0
Luka Ivanušec heeft met Kroatië een goede stap gezet richting EK-kwalificatie dankzij een 2-0 zege. Met de assist op de 1-0 was hij belangrijk bij de openingstreffer. In de 61ste minuut werd hij naar de kant gehaald.

Kroatië - Armenië (EK-kwalificatie) 1-0
Met Ivanušec in de basis pakte Kroatië dinsdag een ticket voor het EK. De buitenspeler werd in de rust gewisseld.

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Donderdag 16 november om 15:30 uur
Iran - Hong Kong (WK-kwalificatie) 4-0
Een mooie 4-0 overwinning voor Iran in de race om een WK-ticket. Tijdens het eerste kwalificatieduel kwam aanvoerder Alireza Jahanbakhsh 74 minuten in actie voordat hij werd gewisseld.

Dinsdag 21 november om 14:00 uur
Oezbekistan - Iran (WK-kwalificatie) 2-2
Zonder Alireza Jahanbakhsh, die vervroegd terugkeerde vanwege een blessure, speelde Iran dinsdag gelijk tegen Oezbekistan.

Givairo Read en Antoni Milambo (Nederland O19)
Woensdag 15 november om 18:00 uur
Nederland O19 - Luxemburg O19 (EK-kwalificatie) 2-0
Een belangrijke 2-0 zege voor Antoni Milambo en Givairo Read in de strijd om EK-kwalificatie. Beide spelers stonden de volledige wedstrijd binnen de lijnen.

Zaterdag 18 november om 16:00 uur
Nederland O19 - Azerbeidzjan O19 (EK-kwalificatie) 2-1
Antoni Milambo en Givairo Read hebbben drie belangrijke punten veroverd in de race om een EK-Ticket. Tegen de leeftijdsgenoten van Azerbeidzjan Onder 19 werd er met 2-1 gewonnen. Milambo werd in de 75ste minuut naar de kant gehaald en Read kreeg in de 36ste minuut een gele kaart toegewezen.

Ismail Ka, Aymen Sliti, Zepiqueno Redmond (Nederland O18)
Donderdag 16 november om 18:30 uur
Nederland O18 - Zweden O18 (Oefenwedstrijd) 2-0
Sliti, Redmond en Ka wonnen met 2-0 van Zweden. Zaterdag staat er weer een duel met de Zweedse leeftijdsgenoten op het programma.

Zaterdag 18 november om 15:00 uur
Nederland O18 - Zweden O18 (Oefenwedstrijd) 0-0
Een aantal dagen na de 2-0 oefenzege op Zweden stond er wederom een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten op de agenda. Zepiqueno Redmond stond als aanvoerder 90 minuten lang in het veld en zag beide elftallen niet tot scoren komen: 0-0.