Feyenoord 1

Oranje wel, Noorwegen niet naar WK, eerste interlandgoal Kökcü

Twaalf Feyenoorders voegen zich in de maand november bij hun nationale ploeg voor een serie interlandwedstrijden. Een overzicht van de opgeroepen spelers lees je in dit bericht.

Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til (Nederland)
Zonder Tyrell Malacia en Guus Til (negentig minuten op de bank) en Justin Bijlow (maandag onvoldoende fit afgehaakt) heeft het Nederlands elftal zich dinsdag verzekerd van een ticket voor het WK van 2022. Oranje mocht in een lege Kuip niet verliezen van Noorwegen om de eerste plaats in de poule veilig te stellen en slaagde in die missie dankzij een 2-0 overwinning. Steven Bergwijn en Memphis Depay maakten in de slotfase de doelpunten.

Zaterdag 13 november
Montenegro – Nederland 2-2

Dinsdag 16 november
Nederland – Noorwegen 2-0

Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes (Noorwegen)
Voor Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes is de WK-droom dinsdagavond in duigen gevallen. In de voor hen vertrouwde Kuip moesten ze met Noorwegen winnen van het Nederlands elftal om eerste of tweede te eindigen in de poule, maar het duel eindigde in 2-0 voor Oranje. Pedersen speelde 86 minuten, Aursnes kwam niet in actie.

Noorwegen – Letland 0-0

Nederland - Noorwegen 2-0

Orkun Kökcü (Turkije)
Turkije mag dankzij Orkun Kökcü blijven hopen op het WK in Qatar. De Feyenoorder maakte dinsdagavond in Montenegro zijn eerste interlandgoal en schoot de Turken daarmee naar een 1-2 overwinning. Dat levert Turkije als nummer twee in de groep een ticket op voor de play-offs, waarin kwalificatie voor de eindronde kan worden afgedwongen.

Turkije – Gibraltar 6-0

Montenegro - Turkije 1-2

Ofir Maricano (Israël)
Ofir Marciano en Israël zullen niet tevreden terugkijken op afgelopen weekend. De doelman verloor met Israël van Oostenrijk (4-2) en een ticket voor het wereldkampioenschap is niet meer haalbaar.

Vrijdag 12 november
Oostenrijk – Israël 4-2

Maandag 15 november
Israël – Faeröer

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Alireza Jahanbakhsh heeft met Iran de eerste van de twee interlands winnend afgesloten. Op bezoek bij Libanon leek een nederlaag onafwendbaar, tot de ploeg in blessuretijd tweemaal toesloeg en een 1-0 achterstand omboog naar een 1-2 overwinning. Jahanbakhsh deed 85 minuten mee. Feyenoords buitenspeler ontbrak dinsdagavond in de ploeg bij de uitwedstrijd tegen Syrië (0-3 winst).

Donderdag 11 november
Libanon - Iran 1-2

Syrië - Iran 0-3

Lutsharel Geertruida (Jong Oranje)
Jong Oranje heeft met Lutsharel Geertruida in de basis flink uitgehaald tegen Jong Gibraltar. De jonge internationals wonnen maar liefst met 0-7 van hun leeftijdsgenoten uit Gibraltar en walsten na rust met 5 treffers over hun tegenstander heen. Na vijf wedstrijden in de EK-kwalificatie heeft Jong Oranje dertien punten. Hiermee staat de ploeg samen met Zwitserland bovenaan.

Jong Oranje – Jong Bulgarije 3-1

Jong Gibraltar – Jong Oranje 0-7

Mimeirhel Benita en Lennard Hartjes (Oranje Onder 19)
Mimeirhel Benita en Lennard hartjes zijn wederom toegevoegd aan de Onder 19-selectie van Oranje. De jeugdinternationals spelen van 10 tot en met 16 november drie duels in de eerste ronde van de EK-kwalificatie.

Woensdag 10 november
Nederland O19 – Moldavië O19 4-0

Nederland O19 – Cyprus O19 5-0

Israël O19 – Nederland O19 1-4

Antoni Milambo (Oranje Onder 17)
Antoni Milambo speelt deze maand drie oefeninterlands op Spaanse bodem. Mexico is tweemaal de tegenstander, waarna de trip wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Tsjechië. Milambo voegt zich met vier andere Feyenoorders bij het jeugdteam van Oranje: Fabiano Rust, Jaden Slory, Mike Kleijn en Rainy Breinburg.

Nederland O17 - Mexico O17 5-0

Nederland O17 - Mexico O17 2-2

Nederland O17 - Tsjechië O17 0-1