Gimenez sluit interlandperiode af met gelijkspel tegen Duitsland

De interlandperiode is ondertussen voorbij en alle internationals keren terug naar Rotterdam. In dit overzicht kan je alle verrichtingen nog een keer doornemen.

Santiago Gimenez (Mexico)
Mexico – Ghana (oefenwedstrijd) 2-0
Zondag 15 oktober om 02:30 uur
Santiago Gimenez kwam in actie tijdens de 2-0 overwinning van Mexico op Ghana. Bij een 2-0 voorsprong kwam de spits in de 73te minuut in de ploeg.

Mexico – Duitsland (oefenwedstrijd) 2-2
Woensdag 18 oktober om 02:00 uur
Mexico speelde in het Amerikaanse Philadelphia met 2-2 gelijk tegen Duitsland. Spits Santiago Gimenez stond aan de basis en werd in de 77ste minuut gewisseld.

Marcos Lopez (Peru)
Chili - Peru (WK Kwalificatie) 2-0
Vrijdag 13 oktober om 02:00 uur
Marcos Lopez kwam na rust in actie voor Peru tegen Chili. De linksback speelde een ongelukkige tweede helft. In de 67ste minuut ontving hij geel en schoot hij in de blessuretijd op onfortuinlijke wijze de 2-0 achter zijn eigen doelman.

Peru - Argentinië (WK Kwalificatie) 0-2
Woensdag 18 oktober om 04:00 uur
Peru verloor met 0-2 van wereldkampioen Argentinië. Marcos Lopez maakte geen deel uit van de selectie vanwege zijn schorsing.

Ayase Ueda (Japan)
Japan – Canada (Oefenwedstrijd) 4-1
Vrijdag 13 oktober om 12:35 uur
Ayase Ueda kwam tijdens de 4-1 overwinning van Japan op Canada niet in actie.

Japan – Tunesië (Oefenwedstrijd) 2-0
Dinsdag 17 oktober om 12:10 uur
Ayase Ueda won als invaller van Tunesië. In het Japanse Kobe kwam de spits na rust het veld in en zag ziijn ploeg de 1-0 voorsprong verder uitbouwen naar 2-0.

Antoni Milambo, Givairo Read, Jaden Slory (Nederland O19)
Nederland O19 – Zwitserland O19 (oefenwedstrijd) 4-3
Donderdag 12 oktober om 19:00 uur
Een mooie overwinning voor de jonge talenten van Feyenoord Academy. Givairo Read en Jaden Slory kwamen in actie tijdens de 4-3 overwinning. Laatstgenoemde was met twee goals (3-1 en 4-1) van cruciale waarde voor zijn team.

Nederland O19 – Australië O19 (oefenwedstrijd) 1-1
Zaterdag 14 oktober om 19:00 uur
Nederland O19 speelde gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Australië O19. Antoni Milambo en Givairo Read stonden aan de aftrap. Jaden Slory betrad in de 61ste minuut het veld. Milambo opende als aanvoerder in de 28ste minuut de score en werd na 75 minuten naar de kant gehaald. Read stond de hele wedstrijd binnen de lijnen.

Nederland O19 – België O19 (oefenwedstrijd) 5-1
Dinsdag 17 oktober om 12:00 uur
Antoni Milambo, Givairo Read en Jaden Slory begonnen allemaal aan het duel met België O19. Tegen het buurland werd het maar liefst 5-1. Aanvoerder Milambo was trefzeker en scoorde de 2-0

Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Calvin Stengs (Nederland)
Nederland – Frankrijk (EK Kwalificatie) 1-2
Vrijdag 13 oktober om 20:45 uur
Met debutant Quilindschy Hartman en Lutsharel Geetruida aan de aftrap verloor Oranje met 1-2 van Frankrijk. Hartman gaf zijn debuut in de 83ste minuut nog meer glans door het scoren van de aansluitingstreffer. Helaas werd de gelijkmaker niet meer gescoord en verloor het Nederlands elftal. Mats Wieffer speelde de hele tweede helft. Calvin Stengs bleef 90 minuten op de bank.

Griekenland – Nederland (EK Kwalificatie) 0-1
Maandag 16 oktober om 20:45 uur
In Athene stonden Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida aan de aftrap van het belangrijke duel met Griekenland. Gedurende de wedstrijd werden zij alle drie gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. In de slotfase van de wedstrijd zagen zij Virgil Van Dijk het winnende doelpunt binnenschieten. Met de winst op zak kan het Nederlands elftal zich in de twee resterende wedstrijd verzekeren van EK-deelname. Calvin Stengs kwam niet in actie.

Dávid Hancko en Leo Sauer (Slowakije)
Portugal – Slowakije (EK Kwalificatie) 3-2
Dávid Hancko was trefzeker tijdens de nederlaag van Slowakije tegen Portugal. De verdediger was verantwoordelijk voor de 2-1, maar zag zijn land toch nog met 3-2 verliezen. Hij speelde de hele wedstrijd. Leo Sauer was buiten de selectie gehouden door bondscoach Calzona.

Luxemburg – Slowakije (EK Kwalificatie) 0-1
Voor Dávid Hancko was het een bijzondere avond in Luxemburg. De verdediger was belangrijk voor zijn land met de assist op het enige doelpunt van de avond. Dankzij de overwinning zet Slowakije een reuzenstap richting EK kwalificatie. Leo Sauer werd buiten de selectie gehouden.

Ramiz Zerrouki (Algerije)
Algerije – Kaapverdië (Oefenwedstrijd)
Donderdag 12 oktober om 21:00 uur
Een grote overwinning voor Ramiz Zerrouki met Algerije. De middenvelder won met 5-1 en was verantwoordelijk voor de 4-1. In de 67ste minuut werd hij naar de kant gehaald.

Algerije – Egypte (Oefenwedstrijd) 1-1
Maandag 16 oktober om 18:00 uur
Ramiz Zerrouki speelde met Algerije gelijk tegen Egypte. De middenvelder werd bij een 0-1 achterstand in de 76ste minuut gewisseld. Vanaf de bank zijn hij zijn ploeg in de blessuretijd de gelijkmaker scoren.

Ondřej Lingr (Tsjechië)
Albanië – Tsjechië (EK kwalificatie) 3-0
Donderdag 12 oktober om 20:45 uur
Ondřej Lingr kwam tijdens de nederlaag tegen Albanië niet in actie voor Tsjechië.

Tsjechië – Faröer Eilanden (EK kwalificatie) 1-0
Zondag 15 oktober om 18:00 uur
Ondřej Lingr heeft met Tsjechië een belangrijke overwinning geboekt tegen de Faröer Eilanden. De aanvallende middenvelder kreeg in de 36ste minuut een gele kaart en werd in de blessuretijd gewisseld. Dankzij de 1-0 zege doet zijn ploeg goede zaken in de jacht op EK Kwalificatie.

Ismail Ka, Tim Haksteeg en Zepiqueno Redmond (Nederland O18)
Kroatië O18 – Nederland O18 (oefenwedstrijd) 3-2
Woensdag 11 oktober om 18:00 uur
Tim Haksteeg en Zepiqueno Redmond verloren van de Kroatische leeftijdsgenoten. Na een 2-0 achterstand kwamen ze nog knap langszij, maar in de allerlaatste secondes viel de 3-2.

Nederland O18 – Denemarken O18 (oefenwedstrijd) 1-3
Zaterdag 14 oktober om 18:00 uur
Doelman Ismail Ka stond 90 minuten onder de lat tijdens de 1-3 nederlaag tegen Denemarken O18. Zepiqueno Redmond kwam na 70 minuten het veld in, maar kon geen verandering brengen in de 1-3 achterstand. Tim Haksteeg bleef de hele wedstrijd op de bank.

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Jordanië – Iran (Oefenwedstrijd) 1-3
Vrijdag 13 oktober om 20:00 uur
Alireza Jahanbakhsh won met Iran van Jordanië. De aanvaller werd in de 67ste minuut gewisseld en zag vanaf de bank de 0-2 voorsprong nog worden uitgebouwd naar een 1-3 overwinning.

Qatar – Iran (Oefenwedstrijd) 0-4
Vrijdag 13 oktober om 18:00 uur
Alireza Jahanbakhsh heeft met zijn doelpunt in de 73ste minuut bijgedragen aan de ruime zege van Iran op Qatar. De maker van de 0-2 werd in de 87ste minuut gewisseld.