Feyenoord Academy

Overzicht Academy: Onder 17 in doelpuntrijke topper langs PSV

Mede vanwege een interlandweekend kwamen slechts enkele Academy-teams in competitieverband in actie. Op Varkenoord versloeg Onder 17 de leeftijdsgenoten van PSV en won Onder 16 de stadsderby van Sparta Rotterdam. Onder 15 zegevierde op bezoek bij AZ. De verslagen lees je hieronder.
Onder 17 pakt volle winst tegen PSV
Na de grote overwinning van vorige week tegen FC Eindhoven (0-8) heeft Feyenoord Onder 17 opnieuw drie punten gepakt. In het topduel met PSV Onder 17 kwam het team van trainer Davey van den Berg goed voor de dag en liep het na vijftig minuten spelen uit naar een riante 3-0 voorsprong. In de slotfase deed PSV nog tweemaal iets terug, maar doordat Tobias van den Elshout tussendoor Feyenoords vierde van de middag wist te scoren kwam de overwinning niet in gevaar.

Feyenoord Onder 17 - PSV Onder 17 4-2 (2-0)
4’ 1-0 Wessels
31’ 2-0 Seintje
49’ 3-0 Neijenhuis (pen.)
81’ 3-1 Verhulst
87’ 4-1 Van den Elshout (pen.)
89’ 4-2 IJssel de Schepper

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Ettienne, Schens (80’ Spier), Wessels, Mparaganda, Mojanaga, Boulahrouz (62’ Erat), Agboluaje, Neijenhuis (50’ Treffers), Van den Elshout, Seintje (62’ Van der Ent).

Onder 16 in derby langs Sparta Rotterdam.
Feyenoord Onder 16 heeft de stadsderby met Sparta Rotterdam Onder 16 op haar naam geschreven. Op Varkenoord opende Izu Onunta in de slotfase van de eerste helft de score voor de formatie van trainer Erik van der Ven. In de tweede helft bleef het vervolgens langs spannend, maar liep Feyenoord in de blessuretijd alsnog uit naar een ruime overwinning.

Feyenoord Onder 16 – Sparta Rotterdam Onder 16 3-0 (1-0)
37’ 1-0 Onunta
80+2’ 2-0 Bakkali
80+5’ 3-0 Azaouagh

Opstelling Feyenoord Onder 16
De Mol, Valentijn, Wijks, Roovers, Soewarto, Khan, Nahany (60’ Nirk), Rueck (60’ Amoah), Onunta (80’ Azaouagh), Laarman (70’ Bakkali), Hoepel.

Onder 15 na rust langs AZ
In de lastige uitwedstrijd met AZ boekte Feyenoord Onder 15 haar tweede overwinning van het seizoen. Het team van trainer David Toxopeus keek bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar wist in de tweede helft orde op zaken te stellen. Middels een verkregen strafschop bracht Ibrahim Faik beide ploegen weer in evenwicht. Diezelfde Faik zette even later zelfs zijn team op voorsprong. In de slotfase wist de net ingevallen Luc Damen de wedstrijd te definitief te beslissen.

AZ Onder 15 - Feyenoord Onder 15 1-3 (1-0)
32’ 1-0 Van der Lijcke
58’ 1-1 Faik (pen.)
63’ 1-2 Faik
73’ 1-3 Damen

Opstelling Feyenoord Onder 15
Van Bennekom, Silva Dias, Pieterse, Plantinga, Baks, Faik (74’ Zwartjes), Aserie (62’ Ramos), Hornstra (70’ Damen), Kargbo, Wilbrenninck-van Cuilenborg (74’ Leimena), Zarouk (41’ Puati).

Vrouwenvoetbal:
Jong Feyenoord moet meerdere in PSV erkennen

Jong Feyenoord begon op bezoek bij PSV sterk aan de wedstrijd. Het kreeg in de openingsfase een aantal goede kansen, maar het gewenste resultaat bleef uit. Hierna kwamen de Eindhovenaren beter in het duel en toonde het zich scherp in de afronding. De tweede helft ging het spel op en neer. Waar de formatie van trainer Adam den Boer de grotere kansen kreeg was het de thuisploeg die in de omschakeling opnieuw doeltreffend was.

Jong PSV - Jong Feyenoord 3-0 (2-0)
23’ 1-0 Janssen
45’ 2-0 Derks
69’ 3-0 Stoit

Opstelling Jong Feyenoord
Nelis, Vrij, Nguyen, Heijblom, Heasakkers, Heshof, Mulder, Pijnenburg, Cherif, Braun, Lont.

MO16 verliest van IJVV De Zwervers
Feyenoord begon slordig aan de wedstrijd met IJVV De Zwervers. Het team van trainer Lyanca Verrijp leed veel balverlies en toonde weinig vertrouwen in haar eigen spel. Wel creëerde het een aantal mogelijkheden, maar was de afronding niet goed genoeg. Een fout in de achterhoede zorgde ervoor dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Ondanks een snelle aansluitingstreffer na rust lukte het Feyenoord niet om zich terug in de wedstrijd te knokken en werd er ruim verloren.

IJVV De Zwervers JO15 - Feyenoord MO16 4-1 (3-0)
28’ 1-0 IJVV De Zwervers
34’ 2-0 IJVV De Zwervers
40’ 3-0 IJVV De Zwervers
49’ 3-1 Vinckers
64’ 4-1 IJVV De Zwervers