Feyenoord Academy

Overzicht Academy: O13 wint beker na zege op FC Utrecht

Gemengde resultaten voor Feyenoord Academy dit weekend, waarin Feyenoord O15, O14 en Jong Feyenoord Vrouwen onderuit gingen. Lichtpunt op Varkenoord was de bekerwinst voor Feyenoord O13. Zij waren de leeftijdsgenoten van FC Utrecht met 4-0 de baas en mochten na afloop een feestje vieren. De verslagen lees je hieronder.
Onder 18 in blessuretijd langs AZ
Feyenoord Onder 18 is dankzij een 3-2 overwinning op AZ Onder 18 als tweede in de voorjaarscompetitie geëindigd. Op Varkenoord kwam de ploeg van trainers Robin van Persie en Brian Pinas tot tweemaal toe terug van een achterstand en wist het door een late treffer van Djomar Giersthove zelfs aan het langste eind te trekken.

Feyenoord Onder 18 – AZ Onder 18 3-2 (0-0)
55’ 0-1 Oerip
73’ 1-1 Neijenhuis
76’ 1-2 Oerip
80’ 2-2 Giersthove
90+4’ 3-2 Giersthove

Opstelling Feyenoord Onder 18
Husselin, Elmensdorp (56’ Ettienne), Giersthove, Plug, Breinburg (10’ Cruz), Sneijer, Redmond (65’ Ouarghi), El Harmouz (69’ Diniz Lima), Neijenhuis, Ulutas (86’ Alemayehu), Sliti.

Onder 15 ruim onderuit tegen AZ
Feyenoord Onder 15 heeft in de titelstrijd opnieuw kostbare punten verspeeld. In de thuiswedstrijd met de leeftijdgenoten van AZ liep de formatie van trainer David Toxopeus al vroeg achter de feiten aan en stond het halverwege al met een 0-3 achterstand. Ondanks een snelle aansluitingstreffer na rust was de tweede nederlaag op rij een feit.

Feyenoord Onder 15 – AZ Onder 15 1-4 (0-3)
6’ 0-1 Ampofo
18’ 0-2 Mahamed Ahmed
32’ 0-3 Mahamed Ahmed
46’ 1-3 Silva Dias
68’ 1-4 Ampofo

Opstelling Onder 15
Huizer, Silva Dias, Pieterse, Plantinga, Damen (41’ Hornstra), Faik, Akachar (41’ Dos Santos), Akkermans (55’ Nedd), Puati, Nahany, Zarouk (41’ Ramos).

Onder 14 verliest van Sparta Rotterdam
In de stadsderby met Sparta Rotterdam Onder 14 is Feyenoord Onder 14 tegen een late nederlaag aangelopen. Kort in de tweede helft keek het team van trainer Miguel Dingjan nog tegen een 1-2 voorsprong aan. In de eindfase van de wedstrijd ging het echter toch nog mis voor de bezoekers.

Sparta Rotterdam Onder 14 – Feyenoord Onder 14 3-2 (1-1)
8’ 0-1 Adams
13’ 1-1 Sparta Rotterdam
39’ 1-2 Hetmanov
53’ 2-2 Sparta Rotterdam
66’ 3-2 Sparta Rotterdam

Opstelling Feyenoord Onder 14
Frenken, Kwarten, Demirezen, Elfayda, Broere, Miri, Richard, Kramp, Adams, Koopmans, Tuur.

Onder 13 wint beker na winst op FC Utrecht
Feyenoord Onder 13 heeft op overtuigende wijze de KNVB Beker gewonnen. Op Varkenoord werden de leeftijdsgenoten van FC Utrecht met liefst 4-0 verslagen. In de slotfase van de eerste helft pakte het team van trainer Martijn den Haan de leiding via een fantastisch schot van Adam Dos Santos Sebastiao. Na rust werd de marge al snel verdubbeld, waarna de score vlak voor het eindsignaal nog verder opliep: 4-0.

Feyenoord Onder 13 – FC Utrecht Onder 13 4-0 (1-0)
26’ 1-0 Dos Santos Sebastiao
45’ 2-0 Verhoeven
64’ 3-0 Rijsenburg
67’ 4-0 Kuijt

Opstelling Feyenoord Onder 13
Neijssen, Saebu, Albertus, Dos Santos Sebastiao, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Verhoeven, D’Annunzio, Delgado.

Nieuwe nederlaag voor Jong Feyenoord (v)
Jong Feyenoord (v) heeft de voorjaarscompetitie afgesloten met een nederlaag. In eigen huis bleek Jong ADO Den Haag (v) nipt te sterk voor de ploeg van trainer Adam den Boer. Al na twaalf minuten stonden de bezoekers op een 0-3 voorsprong en was het duel eigenlijk al gespeeld. Ondanks dat Feyenoord nog voor rust terugkwam tot 2-3 kwam er in de stand geen verandering meer.

Jong Feyenoord (v) – Jong ADO Den Haag (v) 2-3 (2-3)
3’ 0-1 Remmers
11’ 0-2 Franken
12’ 0-3 Remmers