Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Hans%20van%20der%20Hoek

Oud-speler Hans van der Hoek overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van oud-speler Hans van der Hoek. De voormalig Feyenoord-aanvaller overleed afgelopen zaterdag 4 februari op 83-jarige leeftijd.

Van der Hoek werd op zijn dertiende lid van Feyenoord en debuteerde op 17-jarige leeftijd als rechtsbuiten in het eerste elftal. Tussen 1950 en 1959 speelde hij in totaal 176 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 24 keer scoorde. Als speler van Feyenoord kwam hij bovendien twee keer uit voor het Nederlands elftal.

Van der Hoek maakte ook de invoering van het betaald voetbal mee. ‘Ik werd bij Feyenoord de eerste speler die aan het voetbal wat verdiende. Van mijn eerste geld dat ik bij voorzitter Cor Kieboom ophaalde, kocht ik voor mijn moeder een wasmachine,’ vertelde Van der Hoek in het officiële Jubileumboek dat verscheen bij het 100-jarig bestaan van Feyenoord in 2008.

Twee beenbreuken zorgden ervoor dat Van der Hoek al op zijn 29ste werd afgekeurd voor het spelen van betaald voetbal. Na zijn carrière was hij amateurtrainer bij Papendrecht, CKC, Alblasserdam, Hellevoetsluis en Sportclub Feijenoord. Ook was Van der Hoek seniorleider, voorzitter van de seniorcommissie en lid van het bestuur van de sportclub. Vanwege zijn verdiensten voor de sportclub ontving hij in 2007 de zilveren speld.