Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
wk_brasil_oranje_portret

Oranje na strafschoppen uitgeschakeld op WK

Het Nederlands elftal is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van het WK in Brazilië te bereiken. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal verloor na strafschoppen van Argentinië. Oranje begon de halve finale met Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi in de basis. Daryl Janmaat kwam bij de start van de tweede helft als invaller in het veld, in plaats van de geblesseerde Bruno Martins Indi. Clasie verving later in de wedstrijd Nigel de Jong en maakte daarmee zijn debuut op het WK.

Zowel Nederland als Argentinië was in de reguliere speeltijd weinig kansrijk, met een 0-0 eindstand als gevolg. Hetzelfde gold voor de verlenging die volgde, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. In de serie van vijf misten Ron Vlaar, die nog uitblinker was geweest tijdens de wedstrijd, en Wesley Sneijder. Daarentegen nam Argentinië de strafschoppen foutloos, waardoor de avond voor Nederland na een prachtig toernooi uitliep op een grote teleurstelling.

Het Nederlands elftal heeft nog een wedstrijd te spelen op het WK. De ploeg speelt aanstaande zaterdag de troostfinale tegen Brazilië.