NEC-Feyenoord-11

Oranje met invaller Berghuis naar winst op Luxemburg

Steven Berghuis heeft zondagavond 45 minuten meegespeeld in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Luxemburg. De buitenspeler van Feyenoord kwam direct na rust in de ploeg voor Arjen Robben, die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Na een 1-1 ruststand bepaalde Memphis Depay met twee treffers de eindstand op 1-3.

Tonny Vilhena kwam zondag niet in actie. De middenvelder, die afgelopen woensdag tegen België nog een kwartier mocht meedoen, bleef dit keer negentig minuten op de bank.

Het internationale optreden van Berghuis was het laatste van een weekend waarin meerdere Feyenoorders hun opwachting maakten voor de nationale ploeg. Vrijdagavond speelde Nicolai Jørgensen negentig minuten in het WK-kwalificatieduel van Denemarken met Kazachstan. Met een assist had de topscorer van de Eredivisie een bescheiden aandeel in de 4-1 winst. Dinsdag oefent Denemarken in en tegen Tsjechië.

Ook bij Oranje Onder 20 kwamen vrijdag Feyenoorders in actie. Tijdens het doelpuntloze gelijkspel tegen Frankrijk viel Gustavo Hamer in, terwijl de aan PEC Zwolle verhuurde Calvin Verdonk in de basis begon. Mo El Hankouri kwam niet in actie bij het Nederlandse beloftenelftal.

Een dag later mocht Bilal Basaçikoglu hopen op zijn debuut voor het Turkse A-elftal. De buitenspeler kreeg echter geen speeltijd in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo, dat de Turken met 2-0 wisten te winnen.