Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Fey-PSV-Beker-1

Opnieuw straf voor vuurwerk tijdens bekerduel

De KNVB heeft Feyenoord bestraft met een geldboete van 15.000 euro en een voorwaardelijke straf van het moeten spelen van een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek, met een proeftijd van een jaar. De aanklager deed de club vandaag dit schikkingsvoorstel wegens het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de op 31 januari gespeelde bekerwedstrijd tegen PSV. Gelet op de feiten is Feyenoord genoodzaakt dit voorstel te accepteren.

In de toelichting wordt aangegeven dat de voorwaardelijke straf van het moeten spelen van een wedstrijd zonder (een deel van  het publiek) is ingegeven door ‘de aard en ernst van het strafbare feit en rekening houdend met de strafkaart, waarop de afgelopen jaren meerdere aantekeningen voorkomen voor het afsteken van vuurwerk’.   

Eerder deze week ontving Feyenoord van de UEFA al een boete van 28.000 euro voor geblokkeerde trappen en het afsteken van vuurwerk door supporters bij de Champions League-wedstrijd Feyenoord – Napoli, wat aanleiding was supporters nogmaals nadrukkelijk op te roepen in het stadion geen vuurwerk of fakkels af te steken.

De club hanteert vanwege alle boetes en vooral wegens de dreiging straks wedstrijden voor (deels) lege tribunes te moeten afwerken een strak beleid. Zo werden in de eerste helft van dit seizoen al 37 stadionverboden uitgedeeld voor het voorhanden hebben van en/of het afsteken van vuurwerk.