Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Vriendenloterij%202017

Opnieuw recordbedrag voor jeugdopleiding via VriendenLoterij

Supporters van Feyenoord hebben het afgelopen jaar via de VriendenLoterij opnieuw een recordbedrag bijeen gespeeld voor Feyenoord Academy. Tijdens het Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam nam algemeen directeur Eric Gudde woensdagmiddag een cheque in ontvangst waarop het prachtige bedrag van € 1.248.150,- prijkte. Hij deed in gezelschap van onder meer hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuyt.

Het totaalbedrag is de opbrengst over het jaar 2016 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de Feyenoord Academy, de succesvolle jeugdopleiding van de club. Net als in de jaren hiervoor is de opbrengst gestegen en heeft Feyenoord de hoogste opbrengst van alle Eredivisieclubs. Vorig jaar mocht de club € 1.186.507,- in ontvangst nemen.

‘We zijn de supporters en de VriendenLoterij erg dankbaar voor dit prachtige bedrag,’ vertelde Eric Gudde na de chequeoverhandiging. ‘Met de opbrengst kunnen we de jeugdopleiding weer verder verbeteren. Niet alleen op voetbaltechnisch gebied, maar vooral ook op het gebied van scholing. We vinden het als club belangrijk om al onze jeugdspelers voor te bereiden op een toekomst in de maatschappij. De bij Feyenoord Academy opgedane kennis op sociaal en maatschappelijk gebied nemen zowel de talenten die via onze jeugdopleiding het betaald voetbal halen als de kinderen die het niet redden, mee in hun verdere leven.’

De VriendenLoterij is Maatschappelijk Partner van de Eredivisie en is al jaren als Strategisch Partner aan Feyenoord verbonden. Wil je ook meespelen voor de jeugdopleiding van Feyenoord? Ga naar www.vriendenloterij.nl/feyenoord en maak kans op mooie Feyenoord-prijzen, zoals het beleven van een wedstrijd vanuit de VriendenLoterij VIP dug-out direct langs het veld of het winnen van seizoenkaarten, cadeaukaarten voor de Feyenoord Fanshop of een lunch met de spelers.