Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Benefietwedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk levert meer dan € 100.000,- op

De benefietwedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk van 23 maart j.l. heeft, mede dankzij een bijdrage van Feyenoord zelf, een prachtig, symbolisch totaal van € 101.908,- opgeleverd. Het bedrag zal door de Feyenoord Foundation worden aangewend om, in nauwe samenwerking met EuroParcs, Oekraïense vluchtelingen in Nederland te ondersteunen.

‘Een schitterende opbrengst,’ concludeert Ton Strooband, manager maatschappelijke zaken en bestuurder van de Feyenoord Foundation. ‘Je hoopt bij een benefietwedstrijd altijd op een mooi bedrag voor het goede doel, maar dat we mede dankzij de gulle bijdrages van onze supporters meer dan een ton inzamelen voor de ontheemde slachtoffers van de oorlog in Oekraïne is natuurlijk ongelofelijk. Die maatschappelijke betrokkenheid is wat ons betreft de échte kracht van Feyenoord. Die kracht zetten we in om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne hier in Nederland te helpen.’

Feyenoord kan zich dankzij de opbrengst samen met hoofdpartner EuroParcs nog meer inspannen om de honderden Oekraïense vluchtelingen die zijn opgevangen op de vakantieparken, waaronder tientallen gezinnen met kinderen, van een sportieve en educatieve dagbesteding en overige ondersteuning te voorzien. De afgelopen weken heeft de club al kleding en andere toebehoren gedoneerd aan de Oekraïense vluchtelingen.

De spelersgroep van Feyenoord 1 heeft bovendien een financiële bijdrage gedaan aan de liefdadigheidsstichting van oud-profvoetballer een VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko, die meerdere weeshuizen in Oekraïne ondersteunt.

De benefietopbrengst kwam niet alleen voort uit de kaartverkoop van het duel Feyenoord – RKC Waalwijk, waar bijna 15.000 toeschouwers getuige waren van een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel, maar ook uit een speciale SMS-actie, een donatie van de club en de verkoop van de ‘match worn shirts’ van zowel de spelers van Feyenoord 1 als die van Feyenoord Vrouwen 1. Laatstgenoemd team maakte voorafgaand aan de benefietwedstrijd het officieuze debuut in De Kuip, tijdens een met 1-0 gewonnen demonstratieduel tegen SV Saestum Vrouwen.