Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_1086

Op tijd naar bed voor Feyenoord Soccer Camp

Op tijd je rust pakken. Jens Toornstra, Eljero Elia en Miquel Nelom – alle drie weten ze als geen ander wat er nodig is om als profvoetballer de top te bereiken. De spelers van Feyenoord 1 keken woensdagmiddag goedkeurend toe, toen op de tweede rij van de Fred Blankemeijerzaal een deelnemer aan Feyenoord Soccer Camp tijdens een kidspersconferentie langzaam wegzakte en uiteindelijk in een diepe slaap viel. ‘Hij heeft net lekker getraind’, fluisterde Ben Wijnstekers, die deze week samen met Peter Barendse op Varkenoord een groep van ruim tachtig kinderen onder zijn hoede heeft.

Gedurende drie dagen trainen de jongens en meisjes volgens de Feyenoord-methode, die Nelom al van kinds af aan kent. De verdediger legde in de perszaal uit wat er allemaal bij komt kijken om profvoetballer te worden. De ene vraag was nog niet beantwoord, of de volgende twintig kinderen staken hun vinger alweer op omdat ook zij iets te weten wilden komen van de verdediger, middenvelder en aanvaller.

Tegen het einde van de kidspersconferentie was ook de middagslaper weer bij de les, toen de kinderen om hem heen schreeuwden om de aandacht van Elia. ‘Voeg me maar toe’, had de aanvaller geantwoord op de vraag of hij vaak FIFA speelt. ‘Spelen we vanavond om acht uur online een potje. O nee, dan moeten jullie slapen, hè. Om zeven uur liggen jullie op bed, hè. Míjn kinderen moeten ook om zeven uur naar bed.’

Die bedtijden kunnen dan wel mooi gelden in huize Elia, dat betekende volgens de deelnemers aan het Feyenoord Soccer Camp niet dat zíj ’s avonds niet beschikbaar zijn voor een wedstrijdje computervoetbal tegen de nieuwe aanvaller van hun favoriete club. Maar op tijd naar bed zullen ze gáán, want ook donderdag en vrijdag staat hen weer pittige trainingen te wachten tijdens hun Feyenoord Soccer Camp.

De Feyenoord Soccer Camps van deze zomer zitten stuk voor stuk helemaal vol. Wil jij ook trainen volgens de Feyenoord-methode onder leiding van oud-spelers? Kijk op www.feyenoordsoccerschools.nl voor meer informatie over alle trainingsprogramma's, waaronder de aankomende Feyenoord Soccer Camps in de herfstvakantie en trainingsmodules specifiek voor meisjes.