Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Ondřej Lingr nieuwe versterking voor Feyenoord

Ondřej Lingr is de nieuwe zomerse aanwinst van Feyenoord. De 24-jarige middenvelder en zesvoudig Tsjechische international komt per direct op huurbasis over van SK Slavia Praag. Feyenoord heeft tevens een optie tot koop bedongen.
‘Toen ik hier twee jaar geleden als tegenstander kwam wist ik al: hier hoop ik ooit in het shirt van Feyenoord te spelen. De grootte van de club, de historie en vooral de aanhang: het heeft toen al veel indruk op mij gemaakt. Dit voelt dan ook als de perfecte stap voor mij. Ik ben er klaar voor deze mooie nieuwe uitdaging aan te gaan en ga er alles aan doen om de club te helpen om nieuwe successen te boeken.’

Lingr begon zijn profcarrière in zijn thuisland Tsjechië bij MFK Karviná nadat hij daar ook grotendeels de jeugdopleiding had doorlopen. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar Slavia Praag, waarmee hij in zijn eerste seizoen direct het landskampioenschap en de beker won. 

Voor Lingr is De Kuip geen onbekend terrein. In het seizoen 2021-2022, waarin Feyenoord de Europa Conference League finale bereikte, speelde hij in het shirt van Slavia Praag mee in de ontmoetingen tussen beide clubs in zowel de groepsfase als de kwartfinales. De tweebenige speler, die niet alleen als aanvallende middenvelder maar ook op andere posities in de voorste linies uit de voeten kan, was bij Slavia Praag in 138 wedstrijden goed voor 40 doelpunten en 11 assists. 

Bij Feyenoord gaat Lingr spelen met rugnummer 32.