Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
O19PSVuCB1

Onder 19 onderuit in topper tegen PSV

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag de kans om aansluiting te vinden bij de top van de competitie laten liggen. De talenten van Feyenoord Academy konden het gat met nummer twee PSV verkleinen, maar verloren met 3-0 van de Eindhovense leeftijdsgenoten.

Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel begon aardig aan de topper op Sportpark De Herdgang en kreeg een aantal kansen op de openingstreffer. Daude van der Kust bediende twee keer een ploeggenoot met een voorzet vanaf de rechterkant. De aanvaller zag echter dat zijn teamgenoten het tot twee keer toe niet lukte om de bal binnen te lopen.

Ondanks de goede start van Feyenoord Onder 19 was het de thuisploeg die na een kwartier spelen trefzeker was, nadat een lage voorzet vanaf de linkerkant van het veld niet goed kon worden verdedigd: 1-0. Orkun Kökcü kreeg daarna een goede kans op de gelijkmaker, maar het schot van de middenvelder werd geblokt door een teamgenoot.  

Rode kaart Burger
Zo'n tien minuten voor het rustsignaal verdubbelde PSV Onder 19 de tussenstand. Vanuit een standaardsituatie kwamen de bezoekers na een harde kopbal op 2-0. Op slag van rust moest het Onder 19-team van Feyenoord Academy met tien man verder, nadat Wouter Burger een rode kaart kreeg na een overtreding.

Met tien man probeerde Feyenoord Onder 19 de balans in het elftal terug te krijgen door Lutsharel Geertruida in te brengen. Het hielp echter niet, want al snel werd het 3-0 voor de Noord-Brabanders. Het team van Feyenoord Academy kwam uiteindelijk met negen man te staan. PSV Onder 19 leek op weg naar de vierde treffer van de middag, totdat Ian Smeulers aan de noodrem trok en hiervoor ook een rode kaart kreeg.

Scholten: ‘Titel ver weg’
Trainer Arnold Scholten baalde na afloop enorm van het resultaat. ‘Dit was een topwedstrijd en de kansen die je in zulke wedstrijden krijgt, moet je benutten,’ zei hij. ‘Dat deden we  niet. Dit was de mogelijkheid om terug te komen in de kampioensrace, dat maakt het nog extra vervelend. Je weet natuurlijk nooit wat er nog gaat gebeuren, maar een eventuele titel is ver weg.’

PSV Onder 19 - Feyenoord Onder 19 3-0 (2-0)
Scoreverloop:
16’ 1-0 
38’ 2-0
50’ 3-0

Opstelling Feyenoord Onder 19
Van Leeuwen; Reith, Lewis, Wehrmann, Smeulers; El Bouchataoui (71’ Van Wetten), Kökcü (46’ Geertruida), Burger; Van der Kust (53’ Huijgen), Zwarts (74’ Butter), Azarkan (56’ Bangura).