Feyenoord Academy

Feyenoord Onder 19 geeft goede voorbeeld en wint van Atlético Madrid

Feyenoord Onder 19 heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Youth League gewonnen. In een verhit duel gingen de mannen van Robin van Persie en Brian Pinas er met de drie punten vandoor. Antoni Milambo en Jaden Slory waren beiden trefzeker vanaf elf meter.

Onder de Spaanse zon begon Feyenoord Onder 19 goed aan de eerste helft, maar kwam niet direct tot grote kansen. Het eerste gevaarlijke moment van Atléti bleek ook direct de openingstreffer in te leiden. Givairo Read ging in de fout en vloerde zijn tegenstander. Spits Niño ging achter de bal staan en schoot de strafschop binnen, 1-0 bij rust.

Na de onderbreking ging Feyenoord Onder 19 direct in de achtervolging. In de 68ste minuut was het Milambo die werd gevloerd na een actie. De middenvelder twijfelde niet, ging de bal staan en schoot de 1-1 binnen. Tegen het einde van de wedstrijd kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar het was Slory die werd gevloerd in het zestienmetergebied. Ook hij aarzelde niet en schoot - met enigszins wat geluk - de winnende treffer binnen. In de slotseconde van de wedstrijd ontsnapte Feyenoord Onder 19 nog toen de thuisploeg een levensgrote kans naast schoot.

Dankzij de overwinning gaat Feyenoord alleen aan kop in Groep E met 6 punten uit twee wedstrijden. De volgende wedstrijd is tegen Lazio op Varkenoord. Meer informatie over dat duel volgt later.