Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey%20schoolboek-5

Nieuwkoop en El Hankouri openen Feyenoord Schoolweek

Voor de leerlingen op openbare basisschool Blijvliet in Rotterdam kon de week niet beter beginnen dan maandag het geval was. Daags na de 5-0 overwinning van Feyenoord op Roda JC Kerkrade kregen ze bezoek van Bart Nieuwkoop en Mo El Hankouri, die de eerste Feyenoord Schoolweek van het seizoen openden.

Bij de opening van het nieuwe seizoen van het succesvolle project van Feyenoord werd tevens het nieuwe Feyenoord Lesboek gepresenteerd, dat mede mogelijk is gemaakt door maatschappelijk partner a.s.r.

‘Het is voor ons prachtig dat we op deze manier de Feyenoord Schoolweek kunnen ondersteunen,’ vertelde Marijke Troost namens a.s.r. ‘Het enthousiasme bij de kinderen die deelnemen aan dit project is ontzettend groot, terwijl ook de scholen zelf Feyenoord elk jaar graag zien terugkomen. Feyenoord en a.s.r. versterken elkaar op die manier in de maatschappelijke doelen die we beiden nastreven.’

Tijdens de Feyenoord Schoolweek gaat Feyenoord intensief aan de slag met kinderen uit het basisonderwijs. In samenspraak met de school wordt een divers en uitgebreid programma samengesteld, waarbij de thema’s sport en gezondheid centraal staan.

Bij de opening op basisschool Blijvliet kreeg een aantal kinderen de kans om een vraag te stellen aan Nieuwkoop en El Hankouri. De leerlingen leerden zo dat Nieuwkoop altijd zijn best deed op school, ook al wilde hij het liefst alleen maar voetballen, terwijl gym vroeger het favoriete vak was van El Hankouri.

Na een groepsfoto met de spelers kregen alle leerlingen hun lesboek uitgereikt, waarmee ze deze week als eerste in heel Rotterdam aan de slag kunnen.

Afgelopen seizoen was Feyenoord actief op vijftig scholen in Rotterdam en Barendrecht en namen circa 5500 kinderen deel aan het project. Komend seizoen hoopt Feyenoord de Schoolweek op 55 scholen in de regio te organiseren.