Fanshop
Fanshop
IMG_9605

Mis geen minuut van de eerste thuiswedstrijd

De Kuip stroomt morgen (zondag) voor de eerste keer dit seizoen vol voor een competitiewedstrijd van Feyenoord. Het duel met FC Twente (aanvang 14:30 uur) is uitverkocht, wat betekent dat de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst met massale steun van het legioen op jacht gaat naar de tweede competitiezege. In verband met de verwachte drukte adviseert de club alle bezoekers om bijtijds en bij voorkeur met het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Hieronder lees je de belangrijkste reisinformatie voor Feyenoord – FC Twente.

Kom op tijd naar de uitverkochte Kuip!
Feyenoord verwacht voor de ontmoeting met de Tukkers grote drukte in en rondom De Kuip. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. De poorten van het stadion gaan om 13:00 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

Minder parkeerplaatsen aan de Stadionweg
Aan de Stadionweg secundair nabij De Kuip zijn zondag minder parkeerplaatsen beschikbaar dan gebruikelijk. Dit in verband met een afsluiting van straten in dit gebied, specifiek tussen de Kwantum en de Praxis. Alternatieven zijn parkeerplaats P5 en de parkeergarage aan de Colloseumweg.

Kameraadjeswedstrijd
Feyenoord verwelkomt zondag zo’n drieduizend Kameraadjes in De Kuip. Het duel met FC Twente is een van de Kameraadjeswedstrijden van dit seizoen, wat betekent dat leden van de Juniorclub de mogelijkheid hadden een gratis kaartje te bestellen.

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Pendeltreinen
De NS zet zondag zowel voor als na de wedstrijd Feyenoord – FC Twente speciale pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Feyenoord Fanshops
Voorafgaand aan FC Twente-thuis een fraai Feyenoord-artikel scoren? Kom dan langs in de Feyenoord Fanshops bij De Kuip. Zo zijn bijvoorbeeld diverse Feyenoord-ballen verkrijgbaar voor slechts tien euro. Beide clubwinkels bij het stadion zijn geopend!

Volg #feytwe op social media
Als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – FC Twente of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel (hashtag #feytwe) dan ook op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Fouilleren
Bij het betreden van het stadion vindt rondom de toegangspoorten een fouillering plaats. Houd hier rekening mee en kom op tijd naar De Kuip, zodat je geen minuut mist van Feyenoord – FC Twente.

Verscherpt toezicht
Hoewel er geen concrete aanleiding voor is, is er rondom het duel met FC Twente sprake van verscherpt toezicht in en rondom het stadion. Dit was bij thuiswedstrijden van vorig seizoen eveneens het geval. Normaal gesproken zullen bezoekers hier geen hinder van ondervinden.

Steun Feyenoord positief!
Feyenoord hoopt zondag op een mooie en succesvolle middag in De Kuip en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen (illegaal) vuurwerk en/of fakkels af te steken.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een geslaagde middag in De Kuip toe!