Fanshop
Fanshop
burgerhulpverlener-1%20(002)

Mijlpaal: 125.000 burgerhulpverleners ‘Voor het leven’

Het oproepsysteem van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren bij een hartstilstand heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Bram Buesink registreerde zich als 125.000ste en werd daarom woensdagmiddag verrast door Ben Wijnstekers. De oud-speler van Feyenoord overhandigde hem namens Opel, Feyenoord en de Hartstichting een bos bloemen en twee tickets voor de Benefietwedstrijd voor het leven Feyenoord – Sparta Rotterdam op donderdag 24 maart.

Opel en Feyenoord helpen de Hartstichting sinds 2014 via de campagne ‘Hand in Hand voor het leven’ bij het werven van burgerhulpverleners. Sindsdien hebben al bijna 50.000 Nederlanders die kunnen reanimeren zich, evenals Bram, aangemeld als burgerhulpverlener.

Elke dag overlijden in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De Hartstichting heeft het doel om uiteindelijk iedereen in Nederland binnen zes minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen zes minuten biedt de grootste kans op overleving. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn minimaal 170.000 burgerhulpverleners nodig (1% van de Nederlandse bevolking), goed verspreid over het land, die in geval van nood een buurtbewoner direct kunnen helpen.

Nog een volle Kuip nodig
Circa twee miljoen Nederlanders hebben recent leren reanimeren en zijn potentieel burgerhulpverlener. Op dit moment staan 125.000 Nederlanders geregistreerd bij een van de twee oproepsystemen: Hartveilig Wonen en Hartslag Nu. De Hartstichting zoekt nog tenminste 45.000 burgerhulpverleners, oftewel: een vol Feyenoord-stadion. Opel en Feyenoord zetten zich sinds 2014 door middel van diverse acties en campagnes in om burgerhulpverleners te werven. Zo werd de hartslag van het legioen gemeten tijdens de Klassieker Feyenoord – Ajax op 8 november 2015. Daarnaast volgde de selectie van Feyenoord in december vorig jaar, samen met een aantal BN’ers, een reanimatiecursus in De Kuip.

Lees meer over de werking van het oproepsysteem op opel.nl/voorhetleven