Feyenoord 1

Feyenoord doet goede zaken met zwaarbevochten zege in Gelredome

Feyenoord heeft zondag goede zaken gedaan in de Eredivisie. Waar met PSV, FC Twente en AZ drie directe concurrenten puntenverlies leden, pakte het team van trainer Arne Slot zelf de volle buit op bezoek bij Vitesse (1-2). Het winnende doelpunt werd kort voor tijd gemaakt door invaller Ondřej Lingr.

Net als vorige week speelde Feyenoord een ijzersterke eerste helft, maar verzuimde het om de wedstrijd al vlot te beslissen. Ondanks een karrenvracht aan kansen trof alleen Lutsharel Geertruida doel, waardoor Vitesse na rust terug kon komen. Het duel liep vervolgens uit op een slijtageslag, vanwege een lange blessurebehandeling van Andy Visser en een tijdelijke staking door onrust op de tribunes. Uiteindelijk trok Feyenoord op zwaarbevochten wijze over de streep.