Feyenoord 1

Debutant Sauer redt punt voor Feyenoord in stadsderby

Leo Sauer heeft Feyenoord zondag behoed voor de eerste nederlaag van het seizoen. De pas 17-jarige Slowaak maakte in de Rotterdamse derby tegen Sparta als invaller zijn officiële debuut en zorgde met zijn doelpunt in blessuretijd voor de 2-2, wat ook de eindstand was op Het Kasteel. Met het gelijkspel wacht het team van Arne Slot na twee speelrondes nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Lange tijd leek de derby een prooi te worden voor de Spangenaren, die dankzij twee treffers van Charles-Andreas Brym een 2-0 voorsprong namen. Feyenoord stelde daar lange tijd nauwelijks iets tegenover, tot de ploeg twintig minuten voor tijd met een aantal aanvallende wissels de schroom van zich afwierp en zich terug knokte in de wedstrijd. Dat leidde tot de aansluitingstreffer van Santiago Gimenez en de gelijkmaker van Sauer, waardoor er alsnog een punt mee terugging naar Rotterdam-Zuid.

Klik hier om naar het matchcenter te gaan.