Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
201708_CL_visual_tegenstanders

Manchester City tankt vertrouwen in Engelse topper

Feyenoord is in Groep F van de Champions League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. Feyenoord.nl zet gedurende de groepsfase na ieder weekend de prestaties van de tegenstanders op een rij.

Manchester City
Manchester City reist deze week met een opperbest gevoel richting Rotterdam. In het weekend voor de start van de Champions League wonnen The Citizens de topper tegen Liverpool overtuigend met liefst 5-0. Leroy Sané (twee doelpunten) en Kevin De Bruyne (twee assists) hadden een belangrijk aandeel in de overwinning. De ploeg van trainer Pep Guardiola staat door de zege op de tweede plaats in de Premier League, met tien punten uit vier wedstrijden.

Shakhtar Donetsk
Voor Shakhtar Donestsk stond zaterdagavond de achtste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De ploeg nam het op tegen Zorya Luhansk, de club die Feyenoord nog kent van Europa League-ontmoetingen in 2014 en 2016. Shakhtar kwam vroeg op een achterstand, maar wist deze uiteindelijk om te buigen in een 3-1 overwinning. Door de winstpartij neemt de ploeg van trainer Paulo Fonseca de koppositie in de Oekraïense Premier League over van Dinamo Kiev, dat wel een wedstrijd minder speelde.

SSC Napoli
In de Italiaanse Serie A kwam Napoli zondagavond in actie tegen Bologna. Na ruim een uur spelen opende de ploeg van trainer Maurizio Sarri de score via aanvaller José Callejón. Dries Mertens en invaller Piotr Zielinski bepaalden de einduitslag uiteindelijk op 0-3 in het voordeel van de club uit Napels. Napoli beleeft met negen punten uit drie wedstrijden een uitstekende competitiestart en staat tweede in de Serie A.