Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey%20kleintjes11-F5

‘Mama, wil je een bal kopen?’

Feyenoord Academy start dit seizoen met een groep van acht voetbaltalentjes die pas vólgende jaargang eerstejaars F-pupil zijn. Feyenoord Magazine zal de jongens volgen tijdens hun voetbalavonturen en was er alvast bij toen aan het begin van de zomer werd afgetrapt op uitgerekend het Robin van Persie Toernooi in Maassluis.

Menno plukt gras. Groen gras, geel gras en als niemand oplet ook af en toe gekalkt gras. Aan de andere kant van de zijlijn worden slidings gemaakt. Het voetballertje uit Woerden ziet er niets van. Hand voor hand trekt hij een steeds iets hogere hooiberg bij elkaar, zijn broer schiet te hulp. Samen zwijgen ze in de zon, liggend in het gras. Menno heeft net de langste sprint van de middag getrokken. Je eerste doelpunt voor Feyenoord – dat vier je door zo hard als je kan over het veld te rennen, net zo lang tot de aftrap alweer genomen is.
Er wordt wat afgetrapt tijdens het Robin van Persie Toernooi in Maassluis. Didi, Joshua, Niek, Cas, Ryan, Marouan, Abdel, Menno – geluksvogels zijn het. Acht jongetjes, sinds dit seizoen samen in F5. Nuldejaars worden ze genoemd, pas vólgende jaargang officieel eerstejaars F-pupil. Voor het eerst samen op pad als Feyenoorders, tot vlak voor het begin van de wedstrijden bezig met koppeltje duiken, door elkaars benen kruipen.
‘Waar wonen jullie?’ vraagt trainer Harrie aan zijn wisselspelers.
‘Thuis,’ antwoordt de een.
‘Gewoon, net als iedereen. In Nederland,’ zegt de ander.
Trainer Harrie draait zich om naar het veld. Een jongetje van thuisclub VDL rent voorbij.

Bron: Feyenoord Magazine