Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Luka Ivanušec is Feyenoorder

Feyenoord en Dinamo Zagreb hebben een akkoord bereikt over de transfer van Luka Ivanušec. De 24-jarige Kroatisch international tekent in De Kuip een contract tot medio 2028.
‘Dit is een geweldige stap voor mij,’ vertelt Ivanušec. ‘Het heeft even geduurd, maar het belangrijkste voor mij is dat ik hier nu ben. De club en de supporters hebben mij echt het gevoel gegeven dat ze graag wilden dat ik kwam. Ik hoop met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor de club. Er liggen mooie uitdagingen voor ons waar ik enorm naar heb uitgekeken.’ 

Ivanušec, die eind 2015 zijn profdebuut maakte voor Lokomotiva Zagreb in zijn geboorteland Kroatië, maakte in 2019 de overstap naar recordkampioen Dinamo Zagreb. De behendige speler droeg in de seizoenen die volgden bij aan een onafgebroken reeks aan landstitels die Dinamo Zagreb de afgelopen jaren won. 

Zowel als buitenspeler en als aanvallende middenvelder was Ivanušec een belangrijke schakel in het spel van zijn ploeg. In 173 officiële wedstrijden was hij bij 57 doelpunten betrokken. De veertienvoudig Kroatisch international, die in juni nog actief was met zijn land tijdens de UEFA Nations League Finals in De Kuip, speelde tot nu toe veertien interlands. 

Bij Feyenoord gaat Luka Ivanušec spelen met rugnummer 17. Bart Nieuwkoop heeft door het vertrek van Marcus Pedersen nummer 2 overgenomen.