Feyenoord 1

Linssen grote man bij zorgeloze zege op Fortuna Sittard

Feyenoord heeft zich in een lege Kuip zonder problemen ontdaan van Fortuna Sittard. De Limburgers werden zondagmiddag met 5-0 verslagen. Bryan Linssen was de grote man met twee goals en twee assists, waardoor hij nu alleen topscorer is van de Eredivisie.

Als je in een leeg stadion tegen de nummer zeventien van de competitie speelt is het extra prettig als je vroeg op voorsprong komt. Het is een aloude voetbalwet, maar de 1-0 van Guus Til – een chip over de doelman in de achtste minuut, na een pass van Linssen – maakte het leven van Feyenoord daadwerkelijk een stuk gemakkelijker.

Topscorer Linssen
De ploeg kon met de voorsprong op zak rustig de bal rond laten gaan op zoek naar meer treffers. De tweede volgde na een klein half uur spelen uit een hoekschop van Orkun Kökcü, die als laatste wapenfeit na een tik op zijn kuit de bal op het hoofd van Linssen krulde. Na rust knikte de spits opnieuw knap binnen uit een hoekschop, dit keer op aangeven van Fredrik Aursnes.

Tien minuten later maakte Linssen zijn middag compleet door, zij het met wat geluk, Luis Sinisterra in staat te stellen te scoren. Als spits wilde hij de voorzet van Til zelf binnenknikken, maar hij kopte onbedoeld naar de Colombiaan: 4-0. Met twee goals en twee assists op zak mocht de topscorer van de Eredivisie (10 goals) de bank opzoeken.

Rentree Diemers
Met de ruime voorsprong op het scorebord besloot trainer Arne Slot door te wisselen. Hij bracht onder anderen Reiss Nelson, Naoufal Bannis en Mark Diemers (officiële rentree na lang blessureleed) binnen de lijnen en gunde Til, Sinisterra en Toornstra rust. In de slotfase bepaalde invaller Alireza Jahanbakhsh de eindstand met een snoeiharde kopgoal uit een hoekschop de eindstand op 5-0.

Komende donderdag sluit Feyenoord de groepsfase van de Conference League af met een thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa. Volgende week zondag gaat het team op bezoek bij FC Groningen (aftrap: 14:30 uur).