Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
eerste%20training-8

Legioen begroet nieuwe gezichten tijdens eerste training

De spelers van Feyenoord hebben de eerste meters van het seizoen 2015-2016 erop zitten. In De Kuip zagen circa tienduizend supporters de selectie van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst de eerste oefensessie van het seizoen afwerken. De training was voor het legioen de kans om voor het eerst kennis te maken met verschillende nieuwe gezichten.

Op de eerste plaats konden de supporters voor het eerst Marko Vejinovic aan het werk zien in het nieuwe thuistenue van Feyenoord. De middenvelder tekende afgelopen vrijdag een vierjarig contract bij Feyenoord en kon twee dagen later al direct kennismaken met zijn nieuwe ploeggenoten.

De eerste training was tevens het moment waarop de talenten Jari Schuurman, Calvin Verdonk, Stef Gronsveld en keeper Kamil Miazek daadwerkelijk aansloten bij de eerste selectie (Bart Nieuwkoop ontbrak nog). Alle vijf de spelers zijn afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Daarnaast maakten Joey Sleegers en Warner Hahn, die afgelopen seizoen allebei verhuurd werden, hun rentree in het shirt van Feyenoord.

Ook in de staf waren verschillende nieuwe gezichten te zien. Zo stond de nieuwe assistent-trainer Jan Wouters voor het eerst op het veld met de eerste selectie, terwijl daarnaast performance analist David van Maurik zijn eerste werkdag in De Kuip beleefde. Ook Roy Makaay, dit seizoen spitsentrainer van de eerste selectie en de drie hoogste jeugdteams, maakte direct zijn opwachting op het veld dat over ongeveer een week volledig vervangen zal worden.

Van Bronckhorst mocht in totaal 23 spelers verwelkomen tijdens de eerste trainingssessie. Dirk Kuyt, Jordy Clasie, Karim El Ahmadi en Kenneth Vermeer ontbraken op de eerste training van Feyenoord. De vier zullen later aansluiten bij de selectie in verband met verplichtingen aan het eind van afgelopen seizoen.

Voor de aanwezige supporters loonde het om tot het eind van de training te blijven zitten in De Kuip. Niet alleen omdat de sessie werd besloten met een partijspel, waarin onder meer een schitterende goal te zien was van Lex Immers, maar ook omdat de spelers tot slot tientallen nieuwe adidas-ballen het publiek inschoten. Feyenoord werkt het komende seizoen haar thuiswedstrijden af met deze nieuwe bal.