Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
o18

Leerzame ervaring voor Onder 18 op Heemskerk Cup

Feyenoord Onder 18 is er afgelopen weekend niet in geslaagd een hoofdrol op te eisen op de Heemskerk Cup. Op het terrein van organisator HSV Odin’59 eindigde het elftal van oefenmeester Jan Gösgens op een negende plaats. ‘Maar ik heb duidelijk vooruitgang gezien bij mijn ploeg,’ aldus Gösgens.

Op het zwaar bezette internationale toernooi leden de Rotterdammers op zaterdag twee nederlagen. Tegen Lech Poznan Onder 19 verloor Feyenoord met 1-3, waarna ook stadsgenoot Sparta Rotterdam Onder 19 net iets te sterk was (0-1). Overigens kwam het enige doelpunt uit die wedstrijd tot stand vanuit een dubieuze strafschop. 

Op zondag kwam Feyenoord nog drie keer in actie. Na een knappe puntendeling tegen Maccabi Tel Aviv Onder 19 (2-2, Rotterdamse doelpunten van Wesley de Sterke en Jaron Vicario), volgde tegen Odense SK, ondanks een treffer van Feyenoord-speler Jeremy van Mullem, een nipte nederlaag (1-2). In de slotwedstrijd, tegen competitiegenoot Zeeburgia Onder 19, schoot Hidde van den Ende zijn ploeg met twee doelpunten naar de zege: 2-1. 

‘Fysiek en qua tegenstand was dit een heel zwaar toernooi,’ vertelde Gösgens. ‘Eigenlijk was dit meer een A1-toernooi, maar daardoor des te leerzaam. De eindstand op het toernooi zegt me niet zoveel, de vooruitgang die ik gezien heb wel. Om aan het begin van het seizoen mee te doen aan zo’n toernooi, is heel leerzaam.’ 

FEYENOORD ONDER 17 LOOPT TOERNOOIZEGE IN TIEL NET MIS 

Feyenoord Onder 17 heeft in de strijd om De Kleuver Copa, op het toernooi van RKTVC in Tiel, net naast de hoogste twee prijzen gegrepen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam zowel op zaterdag als zondag goed voor de dag, maar liep de finale op een haar na mis. In de strijd om de derde plaats, legden de Rotterdammers op zondag wel Lazio Roma na strafschoppen over de knie.

Feyenoord schoot op de eerste dag van het toernooi uit de startblokken. Gastheer RKTVC werd met ruime cijfers (7-0) verslagen, waarna het elftal van Adriaanse tegen FC Kopenhagen meer op de proef gesteld werd. ‘Zij zitten op dit moment volop in de competitie en dat kon je wel merken,’ vertelde de trainer, die zijn spelers, mede door een goal van Joshua Zirkzee, met 1-1 gelijk zag spelen. Tegen Honved Budapest, in de derde groepswedstrijd, kwam Onder 17 nog wel op achterstand, maar won het met 2-1. 

Op zondag wonnen de Rotterdammers ook hun overige twee pouleduels, tegen FC Utrecht (2-0) en Anderlecht (3-0). ‘En doordat we in punten en qua doelsaldo precies gelijk eindigden met FC Kopenhagen, moesten we strafschoppen nemen om te bepalen wie er naar de finale zou gaan. Helaas deden zij dat net wat beter,’ aldus Adriaanse. 

In de wedstrijd om de derde/vierde plaats kwamen Feyenoord en Lazio Roma niet tot scoren, waarna Onder 17 de penalty’s nu wel beter benutte dan de tegenpartij. ‘We hebben een goed toernooi afgewerkt. We speelden tegen binnenlandse en buitenlandse teams en als trainer zie je op die dagen veel dingen. Ook mindere dingen, zoals het omschakelen bij balverlies,’ besloot Adriaanse, die zag dat zijn speler en toernooitopscorer Cheick Toure werd uitverkozen tot beste speler van het toernooi. In de finale tussen FC Kopenhagen en Right to Dream Ghana trok die laatste ploeg uiteindelijk aan het langste eind.