Fanshop
Fanshop
Training%206-1

Laatste training in Marbella in teken van oefenduel

Feyenoord heeft vrijdagochtend de laatste veldtraining afgewerkt van het trainingskamp in Marbella. De sessie stond voornamelijk in het teken van de twee oefenwedstrijden die de ploeg zaterdag afwerkt.

Voor de 29 spelers begon de training met diverse afrondoefeningen, waarbij onder meer voorzetten van de zijkanten werden gegeven. Dat deden zij onder iets mindere omstandigheden dan de afgelopen dagen. De zon liet zich slechts af en toe zien, waardoor het kwik rond de veertien graden uitkwam.

Halverwege de training verdeelde trainer Giovanni van Bronckhorst zijn selectie in twee groepen van elf spelers. De twee teams gingen eerst met linietraining aan de slag, voordat de ochtend werd afgesloten met een groep partijspel.

Zo werd tijdens de laatste training op Spaanse bodem gericht toegewerkt naar de oefenduels van zaterdag. Om 15:00 uur neemt Feyenoord het op tegen 1. FSV Mainz 05, de nummer tien van de Bundesliga. Het duel wordt afgewerkt in Estadio Municipal San Pedro in Marbella en is vrij toegankelijk voor publiek. De wedstrijd is ook live te zien op FOX Sports (kanaal 3) en uiteraard live te volgen via het officiële Twitter-account van Feyenoord

Eerder die zaterdag wordt een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Katwijk gespeeld. Dit duel is besloten en niet toegankelijk voor pers en publiek.