20152016_O16_60x40,7cm_%20zt

Krankzinnige slotfase nekt Feyenoord Onder 16

Feyenoord Onder 16 is dinsdagavond op zure wijze onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Op Varkenoord leek de ploeg van trainer Edwin de Graaf in de slotminuut nog een punt uit het vuur te slepen, maar in blessuretijd ging het alsnog mis (3-4).

‘Je moet er eigenlijk bij zijn geweest om te geloven wat er gisteravond is gebeurd.’ Met die woorden begon De Graaf woensdagochtend zijn terugblik op het competitieduel van zijn ploeg. De coach doelde daarbij vooral op de slotfase van de wedstrijd, die met drie goals in de laatste minuten gerust als knotsgek kon worden omschreven.

Tot tien minuten voor tijd stevende Onder 16 af op een overwinning, nadat Geertuida en Kokcu nog voor rust een razendsnelle achterstand hadden weggepoetst. De ploeg had het duels zelfs kunnen beslissen, zo zag De Graaf. ‘In de tweede helft hebben we bij vlagen aardig gespeeld en kregen we ook een grote kans op 3-1. Die misten we en in de tegenaanval maakte de tegenstander gelijk.’

Na de gelijkmaker gingen beide teams vol voor de winst, wat een tumultueuze slotfase tot gevolg had. Een minuut voor tijd maakte ADO 2-3, een doelpunt dat in blessuretijd teniet werd gedaan door de gelijkmaker van Aslan. ‘Daarmee dachten we een punt te redden, maar direct vanuit de aftrap speelden zij de lange bal, was hun spits iets sneller dan onze keeper en stonden we weer op achterstand’, zuchtte De Graaf.

Volgens de trainer was de manier waarop dinsdagavond werd verloren symbolisch voor het seizoen van zijn ploeg tot dusver. ‘We halen regelmatig een aardig niveau, hebben in de meeste wedstrijden ook veel meer balbezit dan de tegenstander, maar de resultaten vallen vaak niet in ons voordeel uit. Dat komt in mijn ogen vooral doordat we de goals te makkelijk weggeven. Dat is een dure les van dit seizoen.’

Feyenoord Onder 16 – ADO Den Haag Onder 16 3-4