Jong%20heerenveen-jong%20fey-5

Kramer scoort bij eerste minuten in Jong Feyenoord

Michiel Kramer heeft woensdagavond zijn eerste doelpunt als Feyenoorder gemaakt. De vorige week van ADO Den Haag overgekomen aanvaller zette op sportpark Skoatterwald Jong Feyenoord tegen Jong sc Heerenveen aan het begin van de tweede helft uit een strafschop op een 2-1 voorsprong, na een 1-1 ruststand. Jeugdinternational Jari Schuurman had met twee treffers een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 1-3 zege bij de start van de beloftencompetitie.

Heerenveen koos er op eigen veld voor het spel aan Jong Feyenoord te laten en te wachten op eventuele fouten aan Rotterdamse zijde. Coach Patrick Lodewijks zag hoe zijn ploeg die vooral in de eerste helft maakte, waarin in een te laag baltempo werd gespeeld en door slordigheid in de passing op het middenveld het nodige balverlies werd geleden. Een van de counters die de Friezen daarop plaatsten mondde uit in een strafschop, waaruit Feyenoord na een klein kwartier op achterstand kwam.

Schuurman bracht Jong Feyenoord kort daarop alweer op gelijke hoogte. De middenvelder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied onberispelijk in de bovenhoek, nadat Kramer de bal na een pass van achteruit met zijn hoofd had klaargelegd voor de goed aangesloten jeugdinternational. In de loop van de tweede helft werd Kramer opnieuw goed bediend van achteruit, maar ditmaal eindigde de door hem doorgekopte bal op de hand van een Heerenveen-speler. Een strafschop was het gevolg, die door Kramer zelf werd benut.

‘De tweede helft hebben we eigenlijk geen kans meer weggeven’, zei Lodewijks, die Schuurman het duel vlak voor tijd zag beslissen, na een steekbal van Simon Gustafson. ‘We hebben een prima resultaat geboekt en bovendien hebben spelers die de afgelopen tijd bij het eerste minder aan bod zijn gekomen speeltijd kunnen pakken. Belangrijk, voor als de hoofdtrainer een beroep op ze wil doen.’

Jong sc Heerenveen – Jong Feyenoord 1-3
13’ 1-0 (strafschop)
20’ 1-1 Schuurman
57’ 1-2 Kramer (strafschop)
85’ 1-3 Schuurman

Opstelling Jong Feyenoord: Hahn; Nieuwkoop (46’ Hammouti), Dammers, Verdonk, Woudenberg; Gustafson, Immers, Schuurman; Achahbar, Kramer (83’ Hamer) en Manu (57’ Sleegers).