Fanshop
Fanshop

Kom op tijd naar Feyenoord – Olympiakos!

Feyenoord werkt zaterdagavond de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding af. Het duel met Olympiakos is volledig uitverkocht, wat betekent dat De Kuip opnieuw vol zal stromen. In verband met de verwachte drukte, adviseert Feyenoord alle bezoekers om bijtijds en bij voorkeur met het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Hieronder lees je de belangrijkste reis- en vervoersinformatie omtrent de wedstrijd tussen Feyenoord en Olympiakos, die om 20.00 uur begint.

Kom op tijd naar de uitverkochte Kuip!
Feyenoord verwacht voor de oefenwedstrijd tegen de Griekse landskampioen grote drukte in en rondom het stadion. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd van huis. De poorten van het stadion gaan om 18.30 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Station Rotterdam Stadion gesloten wegens werkzaamheden
Feyenoord-supporters die van plan zijn zaterdag met de trein naar de oefenwedstrijd tegen Olympiakos te komen moeten er rekening mee houden dat er vanwege werkzaamheden aan het spoor geen treinen kunnen stoppen op station Rotterdam Stadion. Het openbaar vervoer biedt meerdere alternatieven, waarbij de reistijd wel op zal lopen.

Voor supporters geldt een aangepast reisadvies:

  • Treinen vanuit Roosendaal rijden niet verder dan Oudenbosch en treinen vanuit Eindhoven rijden niet verder dan Breda.
  • Tussen Roosendaal/Breda en Zwijndrecht rijden er NS bussen in plaats van treinen.
  • Er rijden extra lange Sprinters tussen Zwijndrecht en Den Haag, die ook stoppen op Rotterdam Zuid. Vanaf Rotterdam Zuid is het ongeveer een kwartier lopen naar De Kuip.
  • Vanaf station Rotterdam Centraal vertrekt tramlijn 23 (richting Beverwaard) naar halte Stadion Feyenoord. De RET laat extra trams rijden op tramlijn 12, die ook bij De Kuip stopt.
  • Vanaf Centraal Station rijden de metro’s op lijn D en E naar station Wilhelminaplein. Hier is er een overstapmogelijkheid op tramlijn 23 en tramlijn 12 naar De Kuip.

Van Brienenoordbrug weer toegankelijk
In tegenstelling tot de vorige thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Southampton, vinden er geen wegwerkzaamheden plaats aan de rijksweg A16 (rondom Rotterdam) en de Van Brienenoordbrug.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap moeten zitten. Om veiligheidsredenen dienen die echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk daarbij aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een succesvolle voetbalavond toe!